Principala » 2015 » Ianuarie » 16 » 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu
10:19
165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

    Mihai Eminescu este poetul cel mai reprezentativ al literaturii „poetul nepereche”, creator al unei opere care străbate timpul cu forţa nealterată, trăind într-o perpetua actualitate. Prin tot ce a creat, Eminescu a produs un efect de modelare profund şi de durată a făcut ca toată poezia acestui secol să evolueze sub auspiciile geniului său.

    În urmă cu 165 de ani, pe 15 iunie 1889, marele poet Mihai Eminescu se stingea din viaţă la Bucureşti, la doar 39 de ani, şi a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din Bucureşti.

    Cu acest prilej la data de 15 ianuarie Biblioteca Publică Raională Dubăsari în colaborare cu Biblioteca Publică pentru copii din comuna Coşniţa a organizat o serată literară dedicată consemnării a 165 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului au participat copiii claselor I-VII, cu un recital de poezii din opera poetului, dedicând şi recitind versuri lui  Eminescu. Evenimentul fiind urmat de audieri muzicale şi vizionarea unui filmuleţ cu date bibliografice din viaţa şi activitatea lui Mihai Eminescu. Participanţii la eveniment au fost informaţi vizavi de cele mai remarcabile evenimente din activitatea şi opera poetului. În cadrul Bibliotecii Publice Raionale a fost vernisată  şi o expoziţie de carte şi citate remarcabile “Poetul nepereche-Mihai Eminescu”.

    Data de 15 ianuarie ne apropie sufleteşte pentru a aduce un omagiu Luceafărului poeziei române, Poetului nepereche, al cărui operă v-a dăinui secole înainte.

Victoria MOŞNEAGA,

şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 369 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar