Principala » 2015 » Mai » 18 » 9 mai – Ziua Victoriei în s. Roghi
12:06
9 mai – Ziua Victoriei în s. Roghi

Pe data de 08 mai 2015, în incinta gimnaziului Roghi,  a avut loc  o manifestare dedicată serbării a 70 de ani de la Marea Victorie  cu genericul ,,Copii ai războiului”. Au fost invitați 15 săteni ai căror părinți au căzut în acele zile groaznice  ale anilor 1941-1945.

Elevii clasei a IX-a împreună cu diriginta, Supțarel Olga, au colectat informații de la aceste persoane și au completat un album care ne amintește de grozăviile războiului prin care au trecut părinții lor și chiar ei înșiși. Fiecare dintre ei își amintesc cu mari emoții, povestind cu lacrimi în ochi, despre copilăria grea fără ajutorul tatălui, care a rămas pe cîmpul de luptă, apărîndu-și Patria și familia.

Din relatările oaspeților s-a discins spiritul de optimism al mamelor care au făcut tot posibilul ca ei să fie salvați de foame, să poată frecventa școala, să-și capete o specialitate pentru a-și făuri un drum în viață.

Aceste persoane au muncit cu dăruire de sine  pentru prosperarea țării activînd în diferite domenii, fiind menționaţi cu medalii și diplome de merit, obținînd titlul de ,,Veteran al Muncii.”

Galina Casianov, administrator pentru treburi publice s. Roghi

Vizualizari: 335 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar