Principala » 2015 » Ianuarie » 29 » A fost desemnat noul şef al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari
13:41
A fost desemnat noul şef al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari

Inspectoratul de poliţie Dubăsari este organul de drept ce-şi consolidează capacităţile instituţionale la realizarea strategiilor promovate în vederea apărării vieţii, sănătăţii, onoarei şi demnităţii, drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a tuturor formelor de proprietate, a intereselor societăţii şi ale statului contra atentatelor criminale şi altor acţiuni ilegale.

Realizarea acestor obiective în general urmărind un singur scop – optimizarea capacităţii de acţiune a structurilor de siguranţă publică pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, oferirea unui serviciu public poliţienesc de calitate şi nu în ultimul rînd, redobîndirea încrederii populaţiei faţă de poliţie.

Pentru atingerea şi menţinerea acestor obiective subliniate mai sus, în luna ianuarie, curent a fost desemnat în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, dl Ion Pricop, colonel de poliţie.

Dl Ion Pricop, şi-a început activitatea în cadrul comisariatului din r-ul Dubăsari în anul 2005, îndeplinind mai multe funcţii:

-2005-2006 Inspector superior pentru profilaxie şi evidenţă al Secţiei Ordine Publică a CPR Dubăsari;

-2006-2008 Inspector superior al Secţiei delictelor transfrontaliere şi informaţionale a CPR Dubăsari;

-2008-2013 Comisar-adjunct, şef poliţie de ordine publică a CPR Dubăsari;

-2008-2015 Şef-adjunct al IP Dubăsari.

La întrebarea care este conlucrarea dintre administraţia publică de nivelul I şi II şi inspectorat dl Pricop a menţionat că ,,am avut, avem şi sper să avem şi în continuare o conlucrare bună şi transparentă cu autorităţile publice”.

Pe lîngă atingerea obiectivelor stabilite în documentele de politici naţionale, una din sarcinile de bază ale angajaţilor Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, este asigurarea securităţii cetăţenilor de pe malul stîng al rîului Nistru, inclusiv  menţinerea  teritorial- administrativă a raionului Dubăsari în partea de Est, păstrarea suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova. Însă pentru îndeplinirea menirii date, angajaţii IP Dubăsari se ciocnesc cu un şir de interdicţii impuse de autorităţile separatiste şi anume: de a se deplasa la serviciu, în uniforma de serviciu.

De asemenea, dl şef al IP Dubăsari a menţionat că ,,avem menirea pentru a acţiona cît mai rapid, cît mai promt la sesizările cetăţenilor şi de a ţine piept presiunilor din partea transnistreană”.  În acest scop, de către dl Ion Bodrug, şeful Inspectoratului general de poliţie, a fost emisă o dispoziţie  de instituire a unei echipe mobile ce se va deplasa la chemările cetăţenilor în cel mult 5 minute. În acest sens, IP Dubăsari a fost dotat cu transport, ,,iar acest lucru ne va permite să demonstrăm, încă o dată, că suntem alături de cetăţeni. Totdată, colaboratorii inspectoratului vor depune toate eforturile posibile şi imposibile ca cetăţenii să simtă că trăiesc într-o ţară unde legea şi drepturile sunt pe prim-plan”, a mai subliniat dl Pricop.

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

 

Vizualizari: 968 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1 Berzanvaleriu • 10:08, 30.01.2015
Felicitări, succese notorii și în continuare în vederea asigurării drepturilor și libertăților cetățenilor, menținerii ordinii publice, prevenirii și combaterii criminalității în teritoriul raionului.
avatar