Principala » 2015 » Februarie » 18 » A fost desemnat noul şef al Serviciului Asistenţă Medicală Urgentă
16:24
A fost desemnat noul şef al Serviciului Asistenţă Medicală Urgentă

 Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă asigură acordarea asistenţei medicale urgente la etapa prespitalicească şi transportarea medicală asistată la apelul pacientului, altor persoane sau la cererea medicului în regim continuu, de la locul accidentului sau îmbolnăvirii şi în timpul transportării pînă la transmiterea pacientului instituţiei medico-sanitare, inclusiv în situaţii de criză.
   La data de 02 februarie curent, a fost desemnat  în funcţie de şef Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă Dubăsari,  dl Pavel Mamulat, născut la data de 01 iunie 1984, originar din com. Coşniţa, post deţinut pînă la moment de către dna Maria Nicolaev.
Dl Mamulat a absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” din Republica Moldova, Facultatea de Medicină Generală, 6 ani, urmînd apoi 4 ani de studii postuniversitare în chirurgie generală. 
După absolvirea facultăţii s-a reîntors în satul său de baştină şi neavînd posibilitatea de a activa în domeniul său, şi-a început activitatea la Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă Dubăsari: „după absolvirea facultăţii am vrut să mă reîntorc acasă, să activez în raionul meu. Aici am avut şi susţinere din  partea Consiliului raional, mi s-a oferit apartament ca la tînăr specialist”, a menţionat dl Mamulat.
     La întrebarea ce planuri are pentru viitor în noua funcţie sau dacă se ciocnesc cu careva probleme, dl Mamulat a afirmat următoarele: „timp de patru ani şi jumătate de activitate în Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă, am observat că este o lipsă de informaţie a cetăţenilor, oamenii nu cunosc cînd e nevoie şi nu de a chema urgenţa. Cu părere de rău una dintre probleme este zona de securitate, la vamă de fiecare dată suntem perchiziţionaţi de parcă am fi infractori. La general, mari probleme nu avem, cu tehnică suntem dotaţi”. 

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Vizualizari: 470 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0
1 Admin • 09:06, 19.02.2015
Felicitări!
avatar