Principala » 2015 » Iunie » 18 » Absolvenţii claselor gimnaziale au susţinut examenele de absolvire
08:51
Absolvenţii claselor gimnaziale au susţinut examenele de absolvire

Emoţii pentru elevii claselor a 9-a. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut în perioada 8-15 iunie examenele de absolvire a gimnaziului.

În raionul Dubăsari pentru absolvirea examenelor gimnaziale au fost admişi 384 de elevi şi 7 elevi cu CES (cerinţe educaţionale speciale). La examene nu s-au prezentat 2 absolvenţi, unul din s. Corjova din motiv necunoscut şi unul din s. Oxentea, din motive de sănătate. Din anul precedent la examene s-au prezentat 4 elevi, la limba de instruire 1 elev, la matematică 1 elev şi câte un elev la limba engleză şi franceză pentru care au fost întocmite teste aparte, din cauză că Ministerul Educaţiei a exclus susţinerea examenului la limba străină, la etapa gimnazială.                                                        

Elevii susţin că au trăit emoţii, însă au intrat în sală încrezuţi că vor scrie bine. Unii sugerează că testul a fost uşor, însă o parte din elevi nu sunt de aceeaşi părere, ultimele probe ale testului le-au părut mai dificile.

Părinţii şi rudele absolvenţilor au trăit aceleaşi emoţii, aşteptându-şi copiii în faţa şcolilor.

Conform informaţiilor prezentate de către dna Tolstenco Violeta, specialist principal şi inspector şcolar în cadrul Direcţiei învăţămînt, tineret şi sport, la moment din cele 3 discipline, au fost  verificate testele la limba de instruire şi rezultatele sunt următoarele: 1 elev cu nota 1;  1 elev cu nota 4 ; 48 elevi cu nota 5; 78 elevi cu nota 6; 110 elevi cu nota 7; 92 elevi cu nota 8; 37 elevi cu nota 9; 10 elevi cu nota 10. Rezultatele elevilor absolvenţi cu CES sunt următoarele: 4 elevi cu nota 7;  3 elevi cu nota 6.

 În cazul nemulţumirilor vizavi de rezultatele obţinute, elevii au dreptul să depună contestaţii,  iar elevii care au obţinut rezultate insuficiente de trecere a barajului de 9 clase (adică au obţinut note mai mici de 5) vor avea ocazia de a susţine examenele repetat în sesiunea suplimentară începînd cu data 01 iulie şi până pe 06 iulie.

 Absolvenţilor li se înmână certificate de studii gimnaziale cu care ulterior pot merge să depună actele pentru continuarea studiilor în licee, şcoli profesionale, colegii.

Ochişan Olga, studentă  an. I,

                                                                                                                                                      Facultatea de Jurnalism, USM                                                                                                                                      

Vizualizari: 352 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar