Principala » 2015 » Noiembrie » 30 » Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Diabetului 14 noiembrie in raionul Dubăsari
08:38
Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Diabetului 14 noiembrie in raionul Dubăsari

 În perioada 12 -20 noiembrie, în raionul Dubăsari sau desfăşurat acţiuni de comunicare şi informare, dedicate Zilei Mondiale a Diabetului, care a avut scop implicarea partenerilor interesaţi de a salva vieţi, de a trage un semnal de alarmă asupra acestei afecţiuni şi de a-i face pe oameni să conştientizeze efectele şi importanţa prevenţiei şi controlului diabetului.

În acestă perioadă 371 de persoane din raion  au efectuat testarea la  nivelul glucozei în sănge. În rezultat sau depistat 32 persoane cu nivel ridicat . Aceste persoane urmează sub supravegherea medicului de familie să fie monitorizate şi investigate adăugător pentru concretizarea cauzei şi determinarea tratamentului ulterior.

Diabetul este, cu părere de rău, o boală ce ia amploare. Afecţiunea e provocată de mai mulţi factori. Unul dintre aceştia este obezitatea, care apare din cauza inactivităţii fizice, alimentaţiei incorecte, a viciilor, precum fumatul şi alcoolul. De aceea, mesajele de promovare a modului sănătos de viaţă din cadrul campaniei sunt actuale şi în combaterea diabetului zaharat.

Pe lângă testarea nivelului  zahărului din sânge, în instituţiile medicale din raion au fost organizate instruiri cu lucrătorii medicali, convorbiri cu pacienţii cu familiarizarea că această boală poate fi prevenită prin intermediul unui regim alimentar echilibrat şi diversificat.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Management în Sănătate, în 2014, în Republica Moldova erau înregistrate aproape 84 de mii de persoane cu diabet zaharat. Diabeticii din ţara noastră, inclusiv cei neasiguraţi, beneficiază de medicamente compensate integral.

În raionul Dubăsari la data 01.10.2015 sunt înregistraţi cu diabet zaharat 847 persoane adulte  şi 4 copii. 101 persoane sunt primar depistate. Din numărul total de bolnavi 168 administrează  tratament cu insulină.

 

Mesaj general:

Sănătatea dumneavoastră este o problemă în care responsabilitatea va aparține!

Decizia ingrijirii ei o luați dumneavoastră în deplină cunoștința de cauză!

Medicul doar vă ajută și vă sfătuiește!

Vizualizari: 235 | Adaugat de: Eugen | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar