Principala » 2015 » Ianuarie » 31 » AFACERI ÎN AGRICULTURĂ CU PARTENERI DIN COREEA DE SUD
14:49
AFACERI ÎN AGRICULTURĂ CU PARTENERI DIN COREEA DE SUD

    Pe data de 29.01.2015, în incinta COCT “Prietenia”, de către Direcţia agricultură şi cadastru în colaborare cu Asociaţia Fermierilor din Republica Moldova, cu participarea agenţilor economici şi  deţinătorilor de teren agricol individual din raioanele Dubăsari şi Criuleni, a desfăşurat un seminar  instructiv de oferte propuse de către Compania “SEEDON” Co, Ltd din Coreea de Sud, privitor la  tehnologia de creştere a cepei. Invitat de onoare la acest seminar a fost preşedintele raionului dl. Gr. Policinschi
     Compania  “SEEDON”a fost prezentată în persoana fondatorului acestei Companii dl. Choi Goungu, care este una dintre cei mai mari  producători de seminţe  de ceapă din lume, cu un potenţial de obţinere a recoltei de  peste 100 tone la un hectar. Directorul  AgroFirmei  “ CHOICE farm “ dl..Han Eun Gong, care se ocupă  nemijlocit de tehnologia  de producere a ciepei a descris prin materiale diapozitive rezultatele obţinute în diferite ţări a lumii unde se conlucrează  cu Compania nominalizată.
     Particularităţile acestei tehnologii de creştere a cepei, constă în semănatul de toamnă – contrar celui de primăvară, care este practicat la noi. Seminţele rezistă temperatura de pînă la -27 C. Semănatul se efectuiează cu  prima semănătoare  multifuncţională din lume de mare precizie  concomitent cu afînarea solului cu freza + modelarea bilonului + întroducerea liniei de picurare + aşternerea peliculei pentru mulci şi acoperirea capetelor peliculei cu pămînt + însămînţarea, adică sunt efectuate  5 operaţii concomitent, ce permite reducerea forţei de muncă cu 90 %.
     Avantajele acestei tehnologii permite   recoltarea roadei mai  devreme cu 3 luni, ce  influenţează la preţul înalt de realizare a producţiei + majorarea roadei garantate la un ha.
     Participanţii au rămas  surprinşi de această tehnologie, asaltînd moderatorii cu întrebări concrete privitor la  colaborarea pe viitor.

                Petru Porubin, specialist principal  Direcţia agricultură şi cadastru
                        

Vizualizari: 514 | Adaugat de: serghei48 | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar