Principala » 2015 » Februarie » 23 » Alegerea profesiei - o dilemă importantă
15:43
Alegerea profesiei - o dilemă importantă

La data de 20 februarie curent, conform planului de activitate al Serviciului promovarea politicilor pentru tineret a fost organizată o masă rotundă cu genericul „Alegerea profesiei-o dilemă importantă”. Activitatea s-a desfăşurată în colaborare cu Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Dubăsari care a  avut loc în incinta liceului teoretic „Vlad Ioviţă” s. Cocieri, cu participarea elevilor cl. a XII-a. În cadrul orei, elevii au discutat despre drumul pe care îl vor urma după absolvirea liceului, alegerea domeniului care este mai aproape de ei şi de principalele abilităţi şi aptitudini pe care le au, urmarea unei facultăţi care le va oferi siguranţă şi un viitor asigurat,  posibilităţile tinerilor de a se angaja în cîmpul muncii, potenţialele obstacole pe care le întîlnesc tinerii atunci cînd sunt puşi în faţa acestei dileme importante. 
De asemenea, dna Iaşciuc Tatiana, specialist superior din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Dubăsari, a informat absolvenţii despre posibilităţile care le sunt puse la dispoziţie după absolvirea liceului, cum ar fi cursuri de instruire profesională, durata acestora, domeniile de instruire şi şansele de angajare după finisarea acestora. Totodată, specialistul din cadrul Direcţiei dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere a adus la cunoştinţă despre programul înaintat de ODIMM, intitulat  PNAET (Programul Naţional de Abilitare a Tinerilor), destinat facilitării deschiderii unei afaceri tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 18-30 de ani.
Tinerii au fost receptivi, cointeresaţi şi au dat dovadă de atîrnare pozitivă, reieşind din faptul că acest subiect le dă mari bătăi de cap atît lor cît şi părinţilor, deoarece cu acest pas începe proiectarea unui viitor prosper şi asigurat. 

                                Bolgari Doina-specialist principal domeniul tineret, platoul Coşniţa

 

 

Vizualizari: 335 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar