Principala » 2015 » Noiembrie » 10 » Ambasadorul României în Republica Moldova a vizitat raionul Dubăsari
09:56
Ambasadorul României în Republica Moldova a vizitat raionul Dubăsari

Luni 9 noiembrie, la invitaţia preşedintelui raionului dl Grigore POLICINSCHI, pentru prima dată, cu o vizită de informare în raionul Dubăsari s-a aflat dl Marius LAZURCA, Ambasadorul României în Republica Moldova din 2010.

În cadrul discuţiilor preşedintele raionului a adus mulţumiri dlui Ambasador pentru interesul manifestat faţă de raionul Dubăsari şi a informat despre activitatea, succesele şi problemele cu care se confruntă localităţile din teritoriu, a prezentat propunerile administraţiei publice raionale în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat cu administraţiile judeţene din ţara vecină, inclusiv a menţionat despre interesul implementării unui proiect-pilot pentru raionul Dubăsari cu susţinerea României în domeniul promovării măsurilor de încredere şi îmbunătăţirii vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, ce trăiesc în zona de securitate a Republicii Moldova.

În acest context, dl Ambasador a menţionat despre atenţia manifestată în special pentru autorităţile publice locale din Republica Moldova, inclusiv disponibilitatea susţinerii şi implicării în vederea identificării potenţialelor proiecte comune dintre judeţele din România şi raionul Dubăsari atît în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Moldova, prin proiecte cu caracter transfrontalier, cît şi prin discuţii cu colegii ambasadori în vederea identificării investitorilor străini.

De asemenea, dl Ambasador a apreciat activitatea şi eforturile conducerii raionului Dubăsari pentru menţinerea stabilităţii în teritoriu şi dezvoltarea durabilă a raionului în condiţiile deosebit de grele.

Agenda de lucru a cuprins şi întîlnirea Excelenţei Sale cu conducătorii serviciilor descentralizate ale Consiliului raional, inclusiv vizite în teritoriul raionului. Dl Marius LAZURCA a luat cunoştinţă cu condiţiile de activitate în instituţiile de învăţămînt preuniversitar şi preşcolar din localităţile Molovata, Doroţcaia şi Coşniţa.

Primarii localităţilor sus menţionate, reprezentanţii colectivelor vizitate au adus mulţumiri în persoana dlui Ambasador conducerii României pentru suportul financiar acordat pentru renovarea şi modernizarea instituţiilor din teritoriu.

Ec. Racoveţ

şef Secţie informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

Vizualizari: 269 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1 angelica3 • 21:23, 11.11.2015
Marius Lazurcă, despre evenimentele de după șase zile de proteste în România și peste șase luni de proteste la Chișinău, dar
și despre vizita în raionul DUBĂSARI, în cadrul emisiunii ELITA POLITICĂ    https://www.youtube.com/watch?v=3LW9SdCoihc
avatar