Principala » 2015 » Septembrie » 3 » Armata Naţională la cea de-a 24-a aniversare
15:15
Armata Naţională la cea de-a 24-a aniversare

Astăzi, Armata Naţională sărbătoreşte 24 ani de la formare.

Pe teritoriul raionului Dubăsari sunt dislocate 2 batalioane:  Batalionul I Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, comandant dl Alexandru NOVIŢCHI locotenent-colonel (Cocieri) şi Batalionul III Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, comandant dl Nicolae Caisîn maior (Coşniţa).

Batalionul  nr. 3 Infanterie Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii, a marcat această zi în incinta Liceului Teoretic ,,Ion Creangă”. ,,Misiunile de bază ale contingentului batalionului sunt menţinerea păcii şi securităţii în zona de securitate, acordarea sprijinului şi suportului administraţiilor publice locale, populaţiei civile în caz de Situaţii Excepţionale” a remarcat comandantul Batalionului nr. 3, dl maior Nicolae Caisîn.

Petrecerea manifestaţiei pe teritoriul liceului a fost una nu întîmplătoare ci pentru a demonstra elevilor că această aniversare este o lecţie a bărbăţiei, a patriotismului şi dragostei faţă de ţară. Dl Caisîn şi-a exprimat recunoştinţa faţă de ,,veterani şi familii care înţeleg specificul profesiei şi ne susţin în permanenţă, părinţilor care din dorinţa pentru ca ţara să aibă un viitor mai bun îşi înrolează feciorii pentru a îndeplini serviciul militar care a fost este şi va rămîne o datorie sfîntă şi conştiincioasă”.

Dl Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari a subliniat în discursul său importanţa acţiunii date care este una de ,,ordin educativ,  patriotic, o acţiune de promovare a imaginii pozitive pentru Armata Naţională”. Totdată, dl Preşedinte a adus sincere mulţumiri conducerii Batalionului pentru această iniţiativă-necesară pentru tînăra generaţie, pentru munca depusă de zi cu zi. De asemenea, dl Policinschi, din numele Consiliului raional le-a înmînat o felicitare în semn de recunoştinţă pentru parteneriat cu autorităţile publice raionale, populaţia raionului, pentru activităţile de menţinere a păcii şi ordinii constituţionale în zona de securitate a Republicii Moldova, realizarea unor programe publice de ordin social – cultural şi educativ, promovarea valorilor civico-patriotice în rîndul tinerilor din raion, iar Ordinea, Disciplina, Responsabilitatea şi Onorul trebuie să fie în continuare cartea de vizită a Batalionului şi un set de mingi de volei şi fotbal care vor contribui la dezvoltarea fizică.

Cu cuvinte de felicitare în faţa celor prezenţi au venit, vicecomisarul Inspectoratului de poliţie Dubăsari dl  Recean Eduard, care a remarcat sprijinul acordat de către batalion în menţinerea ordinii publice şi Rotari Mihail, veteran al războiului de pe Nistru, care a accentuat că ,,constituirea instituţiei militare naţionale s-s produs simultan cu formarea statului independent şi suveran Republica Moldova. Ziua acesta este un prilej de a-i cinsti pe cei care cu profund sentiment de dragoste şi înalt simţ al datoriei au servit în trecut şi servesc în continuare PATRIA”.

În semn de recunoştinţă pentru meritele şi eforturile depuse în promovarea educaţiei patriotice, Consiliul raional Dubăsari, primăria com. Coşniţa şi Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” au fost menţionaţi cu certificate de apreciere din partea Contingentului Militar Forţe de Menţinere a Păcii ale Republicii Moldova, şef militar superior Contingent militar Forţe de menţinere a păcii, locţiitor şef Marele Stat Major colonel Eduard Ohladciuc, mun. Tighina.

Efectivul fruntaș al Batalionului şi veteran ai războiului de pe Nistru au fost menţionaţi cu diplome de onoare.

Elevii prezenţi la manifestaţie au avut ocazia de a  cunoaşte armele din dotare a Batalionului.

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

Vizualizari: 337 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar