Principala » 2015 » Decembrie » 17 » Atelier de Lucru
15:33
Atelier de Lucru

La data de 16 decembrie current Şef Serviciul pentru gestionarea investiţiilor- Pancov Ana din cadrul Direcţiei Dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere în comun cu Dna Nicolaev Eudochia -Şef Direcţiei construcţie,gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului au participat  la Atelierului de lucru comun al Grupului de lucru regionale sectoriale privind implementarea Programelor Regionale Sectoriale şi dezvoltarea conceptelor de proiecte.La întrunirea  au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), experți din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) și reprezentanți ai administrațiilor locale de nivelurile I și II din cele 13 raioane din centrul țării.Prin organizarea atelierului de lucru, organizatorii au urmărit să prezinte progresul privind implementarea Programelor regionale sectoriale și gradul de pregătire a conceptelor de proiecte elaborate. Totodată, participanții au identificat rolul acestora în promovarea și realizarea conceptelor de proiecte, referindu-se și la modalitatea de transmitere a studiilor și a rapoartelor pregătite către parteneri / beneficiari.Pe parcursul atelierului au fost experții sectoriali care au prezentat realizările în cadrul celor patru Programe regionale sectoriale:

- Aprovizionarea cu apă și canalizare

- Drumuri regionale și locale ,conform programului regional sectiorial  în Domeniul Infrastructurii Drumurilor în Regiunea dezvoltare centru au fost identificate 12 coridoare principale de Drumuri Regionale și Locale. Deasemenea au fost elaborate rapoartele de inventariere şi inspectare  dintre care este menţionat şi raionul Dubăsari

 R20 - Susleni - Oxentea - Molovata - Molovata Nouă - Roghi - Cocieri  cu lungimea totală de 46,40 km, conectează raioanele Orhei, Dubăsari

- Managementul deșeurilor solide

- Eficiența energetică în clădirile publice, în acest domeniu, din 53 de fișe de proiecte analizate, au fost elaborate 13 concepte de proiecte posibile, câte unul în fiecare raion din Regiunea de Dezvoltare Centru. După examinarea acestora, au fost alese cinci concepte de proiecte viabile, în baza cărora au fost elaborate cinci rapoarte. Este vorba despre Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" or. Ungheni, Liceul Teoretic "Holercani", s. Holercani, r. Dubăsari, Liceul Teoretic "Ion Vatamanu", or. Strășeni, Liceul Teoretic "A. Mateevici", or. Șoldănești, "IMSP Spitalul Raional Călărași" or. Călărași.

La finele evenimentului reprezentanţii ADR Centru au menţionat patru documente strategice sectoriale au fost elaborate în rezultatul  desfăşurării, în ultimii doi ani, a unui şir de ateliere de lucru.

 Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere.

Vizualizari: 240 | Adaugat de: DEBF | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar