Principala » 2015 » Aprilie » 14 » Atelier profesional
14:54
Atelier profesional

Consiliul Biblioteconomic Naţional si Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova a inițiat o serie de ateliere profesionale ce vizează "Metodologia de aplicare a Regulamentului privind modul de conferire a categoriilor de calificare personalului de specialitate din biblioteci". Regulamentul a fost aprobat prin ordinul Ministerului Culturii nr.17 din 07.02.2015, fiind coordonat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Finanţelor.
Comisia „Formare profesională continuă” a Consiliului Biblioteconomic Naţional şi Comisia „Management şi parteneriat” & Secţiunea „Biblioteci publice” ale Asociaţiei Bibliotecarilor din Republica Moldova, a organizat primul atelierde acest gen pentru bibliotecile publice la 8 aprilie 2015 la care au participat reprezentanți–specialiști din raionul nostru, care nemijlocit coordonează și monotirizează procesul de atestare a cadrelor bibbliotecare. Evenimentul a avut loc în  incinta Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu (or. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare nr. 148).avînd drept scop:familiarizarea specialiștilor și bibliotecarilor cu metodologia nouă a regulamentului de conferire și comfirmare a categoriilor de calificare a personalului de specialitate din biblioteci.
Grupul țintă au fost responsabilii de a prezenta detaliat obiectivele, principiile de bază și condițiile atestării care presupune o stabilitate între bibliotecari, ce îmbină evaluarea și autoevaluarea acestora, scoaterea în evidență a performanțelor  bibliotecarilor. Bibliotecarii și cei cointeresați pot accesa pagina Ministerului Culturii unde este plasat regulamentul sus nominalizat pentru informare, ulterior Direcția cultură și turism va organiza, un atelier similar pentru șefii de biblioteci din raion. 

                                                                               Ciudin Natalia,specilist în domeniul biblioteci

                                                                                                                  Direcția cultură și turism

 

Vizualizari: 342 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 4.5/2
Total comentarii : 0
avatar