Principala » 2015 » Septembrie » 3 » Bibliotecari instruiţi, Biblioteci Moderne
22:47
Bibliotecari instruiţi, Biblioteci Moderne

La data de 3 septembrie curent, s-a dat start cursului de instruire pentru bibliotecarii din raionul Dubăsari. Trainingul de instruire se va desfăşura în perioada 03-10 septembrie 2015 în cadrul Centrului de Formare Profesională Dubăsari, renovat cu suportul financiar al Consiliului raional Dubăsari în numele dlui Preşedinte Grigore Policinschi.

În cadrul trainingului desfăşurat la data de 03.09.15 au participat zece bibliotecari din localităţile raionului care au fost încadraţi în Programul Novateca şi care după finisarea instruirii vor fi echipaţi cu echipament tehnic. Pe perioada acestor şase zile în calitate de formatori pentru bibliotecari vor fi: Victoria Moşneaga, şef Biblioteca publică raională Dubăsari şi Natalia Ciudin, specialist principal în domeniul biblioteci.

Centrul de formare profesională Dubăsari din incinta Bibliotecii publice raionale asigură formarea iniţială necesară pentru toate bibliotecile participante, sprijină dezvoltarea profesională continuă a bibliotecarilor, centru este disponibil publicului larg atât în calitate de centru de acces regulat cât şi centru de instruire.

Trainingul de instruire pentru bibliotecari se va baza pe mai multe module şi anume Conceptele Bibliotecii Moderne, Tehnologiile Informaţionale şi Managementul Calculatorului (Internetul, poşta electronică, Skype, programul Word, Windows, Excel, Power Point etc.)

Modulele de instruire predate în cadrul trainingului pregătesc bibliotecarii din raion să aplice inovaţia în sistemul de biblioteci, să utilizeze tehnologiile informaţionale pentru accesul public la informaţie şi să implementeze servicii noi bazate pe necesităţile comunităţii.

Novateca susţine bibliotecile publice prin dotarea acestora cu echipamente informatice pentru acces la internet, facilitând accesul liber la informaţie pentru comunitate.

Victoria MOȘNEAGA,

Șef Biblioteca publică raională Dubăsari

Vizualizari: 331 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar