Principala » 2015 » Februarie » 10 » Bine v-am regăsit, colegi!
14:06
Bine v-am regăsit, colegi!


Pe data de 7 fabruarie 2015, în Sala de Festivități a LT Doroțcaia a avut loc sărbătoarea de suflet „Bine v-am regăsit, colegi!”. Cu mult dor s-au reîntors în școala dragă absolvenții anilor:

1975 ( 40 ani de la absolvire )
1985 ( 30 ani de la absolvire )
1995 ( 20 ani de la absolvire )
2000 ( 15 ani de la absolvire )
2005 ( 10 ani de la absolvire )
2010 ( 5 ani de la absolvire ) 
2014 ( 1 an de la absolvire )

   Au fost salutați cu bucurie și absolvenții din orice an, care erau prezenți în sală alături de colegi și profesori.
   Moderatorii seratei, Bacioi Viorel (elev al cl. a XII-a „R”) și Cuzmenco Elena ( eleva cl. a XII-a „U”), au invitat toți oaspeții în „Împărăția copilăriei”, unde inițial, absolvenții tuturor promoțiilor nominalizate, care mulți ani în urmă au fost purtați pe umăr pentru a suna din clopoțel la careul solemn sau la ultimul sunet, au sunat iarăși din clopoțel.
   Elevii clasei a IV-a „A”, diriginte Nicolaev Anastasia, au dansat „Coasa”, fiind pregătiți în prealabil de către Bacioi Viorica. Elevii clasei a VI-a „B” au dansat „Cerul albastru”.
   Au bucurat oaspeții prin cîntecele sale ansamblurile folclorice „Lozioara” și „Haiducii”, conducător Ctitor Ștefan, precum și elevii Maslenco Vadim (cl. a XII „U”) și Grimaliuc Alexandru (cl. a XI-a „U”), interpretînd piesele „Dragi învățători”, „Poiana mea” și „Bucurați-vă prieteni”. Mult haz a stîrnit în sală „Bocetul liceenilor”, interpretat de toți băieții cl. a XII-a „U”  și a XII-a „R” .
   Absolvenții și-au împărtășit realizările într-un discurs începînd cu fraza: „Nu vreau sa mă laud, dar...”. 
Cu bucurie copilărească în sulfet, fiecare din ei ne-a povestit cîte un moment interesant sau hazliu din anii de școală.
   Discursul profesorilor Grigoriev Eudochia și Ciudin Raisa, diriginți ai claselor a XII-a „R” și a XII-a „U”, au fost însoțite de zîmbete, aplauze și multe flori.
   A fost oferit și un minut de reculegere profesorilor ce nu mai sînt printre noi, numele lor fiind proiectat pe ecran, imaginea fiind însoțită de piesa „Se duc artiștii”.
   Cu admirație au privit absolvenții prezentarea – video despre realizările și modernizărea generală a liceului.
   Doamna Viorica Bacioi, directorul LT Doroțcaia, a salutat toți absolvenții și fiecare promoție în parte, printr-un discurs interesant despre activitatea liceului.
   Spre final, toți cei prezenți în sală au interpretat cîntecul „Bucurați-vă prieteni” (cuvintele fiind proiectate pe ecran).
    Ultimul moment al serii a fost absolut neașteptat – Viorel Bacioi a rugat toți oaspeții să se ridice și fiecare să vină în fața celui de care i-a fost dor sau îi este foarte plăcut să comunice azi. Cînd oaspeții s-au grupat cîte doi, a răsunat o melodie superbă de vals și toată lumea valsa, care zîmbind, care lăcrimînd, dar fiecare cu satisfacție în suflet.
   Dorim acest sentiment de beatitudine să persiste în inima lor încă mulți, mulți ani!

 

Pleșco Galina,
director adjunct pentru educație,
LT Doroțcaia, r-ul Dubăsari

Vizualizari: 372 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar