Principala » 2015 » Iunie » 3 » Călătorie în copilărie
10:37
Călătorie în copilărie

 

Călătorie în copilărie
Rîzi, copil frumos, e ziua ta!
E-o lume minunată în care veți găsi
Numai copii
O lume cu mult soare și  multe jucării
Pentru copii
În lumea cu povești și flori veți  întîlni
Numai copii
Și-o  lume a inocenței păstrați-o orice ar fi
Pentru copii.

Ziua copiilor este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia noastră, de a aprecia și a iubi copiii și de ce nu de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese. Prin gingășia lor copiii sunt ușor de iubit. Nu poți să nu-i iubești! Calitatea sufletului copilului este nealterată. Sinceritatea și puritatea lui ne impresionează. Voia bună, surîsul gingaș al copiilor sădește în noi speranța de mai bine.
Cu  ocazia zilei de 1 iunie-Ziua internațională a copiilor”, Serviciul promovarea politicilor pentru tineret a organizat o manifestație cu genericul „Călătorie în copilărie” în fața Casei raionale de cultură din s. Coșnița. Cu cuvinte de felicitare în adresa tuturor copiilor au venit conducerea raionului Dubăsari în persoana dnei Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari, dlui Grigore Policinschi, preşedintele raionului care la moment este suspendat din funcţie în legătură cu înregistrarea în calitate de concurent electoral pentru alegerile generale locale  și dna Larisa Brăducean șef  Direcție învățămînt, tineret și sport care le-au dorit, atît copiilor cît şi părinţilor o viață plină de bucurii și surprize. Ca moderatori au fost Palai Radu și Țanga Dorina, tineri activi din cadrul Consiliului local de tineret Coşniţa.
Conform Dispoziţiei vicepreşedintelui dnei Maria Jimbei, Nr. 99 din 28 mai 2015, s-au organizat o serie de măsuri consacrate celor mici, diverse jocuri distractive, inclusiv au fost alocate surse financiare pentru procurarea cadourilor, dulciurilor pentru toţi copiii participanţi la concursurile organizate (desen pe asfalt, scaunele muzicale, concursul de dans, pinata, sărituri cu coarda, concursul de poezii și cîntece, loterie).
 Cu un program distractiv pentru cei mici au venit elevii  Şcolii de Arte Coşniţa și ansamblurile de dans în frunte cu conducătorul artistic dna Olga Chiseleov. Cu numere artistice deosebite de dansuri moderne, ţigăneşti şi populare ne-au uimit şi încîntat copiii de la Grădinița nr. 1, grupa mică împreună cu părinții lor și grupa mare. Întreaga manifestaţie a durat mai bine de trei ore, motiv de bucurie pentru cei prezenți, fiind sărbătorit cu mult fast și voie bună. Copiii au rămas satisfăcuți și entuziasmați, deoarece au petrecut timpul distractiv într-o adevărată atmosferă a copilăriei, astfel au menționat că își doresc mai des astfel de activități frumoase.
Aducem sincere mulțumiri conducerii raionului Dubăsari, pentru susținerea activităților organizate pentru tineret și copii, Inspectoratului de poliție Dubăsari pentru asigurarea ordinii publice și nu în ultimu rînd Casei raionale de Cultură pentru sonorizarea activităților respective.
De asemenea, ţinem să menţionăm, că au fost înaintate adresări, scrisori către agenţii economici cu solicitarea de a  susţine copiii prezenţi la manifestaţia consacrată ,,Zilei internaţionale a copilului” cu dulciuri, jucării, care cu părere de rău nu au reacţionat şi nu au venit cu nici un suport.  

Rimma Tihon, metodist coordonator, Serviciul promovarea politicilor pentru tineret

 

Vizualizari: 358 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar