Această acţiune comunitară de imortanţă naţională a avut ca obiectiv participarea fiecăruia din noi la lucrările de protecţie a mediului şi marcarea Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului Natal.
În conformitate cu Dispoziţia preşedintelui raionului Dubăsari nr. 47-n din 23 martie 2015 cu privire la desfăşurarea campaniei de salubrizare şi amenajare a localităţilor din r.Dubăsari 2015, putem confirma că campania de salubrizare “Un arbore pentru dăinuirea noastră” s-a desfăşurat cu succes în toate instituţiile de învăţămînt începînd cu luna martie şi s-a finisat în luna noiembrie 2015.
În acest context menţionăm implicarea activă a profesorilor, elevilor din instituţiile de învăţămînt preuniversitar, şi a părinţilor deoarece sînt cei mai receptivi şi astfel prin acţiunile sale promovează importanţa şi rolul înverzirii teritoriilor din localitate. Analizînd informaţia parvenită din teritoriu, s-a constatat următoarele acţiuni de salubrizare: curăţenie generală, amenajarea teritoriilor adiacente, îngrijirea monumentelor, izvoarelor şi fîntînilor, văruitul copacilor, sădirea plantelor de diferite specii în localul instituţiei, parcuri adiacente, la monumentele eroilor, parcurilor din sat, la fîntîni şi izvoare, drumuri adiacente ale instituţiei de învăţămînt, de-a lungul malului r.Nistru.
Numeroase plante au fost sădite de elevii gimn.Ustia, L.T.Coşniţa, gimn. Oxentea (31 puieţi), gimn.Pohrebea (12 arbori), L.T.Cocieri (70-arbori, 30-lalele, trandafiri-5, crizanteme-10), L.T.Molovata (60 arbori de nuci, vişini, salcîmi), gimn.Roghi (peste 200 puieţi de salcîm,solicitaţi de la ocolul silvic), L.T.Holercani (în jur la 200 arbori.), L.T.Dubăsari (în total au sădit 70 puieţi de diferite specii), L.T.Doroţcaia (130 tufe de flori, 2 pomi fructiferi şi 4 arbuşti de
diferite specii).
Aducem sincere mulţumiri profesorilor, elevilor, părinţilor pentru implicarea activă în demararea campaniei de salubrizare şi înverzire a localităţilor noastre.
Rozneriţa Nicolae,
şef centru metodic, DÎTS
|