Principala »
2015 » August » 22 » Colaborarea în ateliere asigurarea calitatea în educaţie
11:14 Colaborarea în ateliere asigurarea calitatea în educaţie |
La data de 21 august a.c. în incinta gimnaziului Ustia s-au desfăşurat atelierele de lucru cu participarea actorilor educionali din raionul Dubăsari. Atelierele s-au desfăşurat cu următoarea tematică:
- Atelierul cu participarea managerilor şcolari cu tema:” Standardele manageriale – asigurarea calităţii în educaţie”, moderatori: Tolstenco V., Berzan D.
- Atelierul cu participarea directorilor adjuncţi pentru instruire cu tema: „Standardele educaţionale – relevanţă şi calitate”, moderatori: Andrieş V., Bolgari D. În cadrul atelierului au fost invitaţi preoţii din localităţi, Potoroca Irina, colaborator al Serviciului de asistenţă prihopedagogică.
- Atelierul cu participarea directorilor adjuncţi pentru educaţie cu tema: „Asigurarea implementării standardelor de învăţare şi dezvoltare prin calitate şi echitate”, moderatori: Rozneriţa N., Isaicul Sv. În cadrul atelierului au fost invitaţi preşedinţii comitetelor părinteşti, preşedinţii CLT, Direcţia Cultură, Centrul Tineret, Rep. CP.
- Atelierul cu participarea cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar cu tema: „Acces, relevanţă, calitate în educaţie – competenţe pentru present şi viitor”, moderatori: Rusu L. , Bacioi N. În cadrul atelierului au fost invitaţi şefii de catedre din învăţământul primar, şefii de grădiniţe.
- Atelierul cu participarea psihologilor şcolari a cadrelor de sprijin cu tema: „Competenţa profesională a psihologului şcolar şi CDS - garant al unei educaţii inclusive de calitate”, moderatori: Lungu T., colaboratorii SAP. În cadrul atelierului au fost invitaţi psihologii CDS, Reprezentanţii echipei mobile Centru de sănătate.
Selectarea temelor demonstrează concordanţă cu recomandările Ministerului Educaţiei. În cadrul atelierelor s-a lucrat conform agendelor întocmite de către moderatori. Lucrului în ateliere asigură deschidere spre colaborare, schimb de experienţă formare de impresii şi valori. Conform fişelor de evaluare a atelierelor s-a constatat că toate temele selectate de către colaboratorii DÎTS au fost benefice şi conţinutul informaţiilor prezentate au avut un înalt grad de utilitate. Modalităţile de organizare a atelierelor au avut un caracter interactiv cu un înalt grad de implicare a participanţilor.
DÎTS Dubăsari
|
Vizualizari: 254 |
Adaugat de: Directia_Invatamint
| Raging: 0.0/0 |