Principala » 2015 » August » 22 » Colaborarea în ateliere asigurarea calitatea în educaţie
11:14
Colaborarea în ateliere asigurarea calitatea în educaţie

La data de 21 august a.c. în incinta gimnaziului Ustia s-au desfăşurat atelierele de lucru cu participarea actorilor educionali din raionul Dubăsari. Atelierele s-au desfăşurat cu următoarea tematică:

  1. Atelierul cu participarea managerilor şcolari cu tema:” Standardele manageriale – asigurarea calităţii  în educaţie”,  moderatori: Tolstenco V., Berzan D.
  2. Atelierul cu participarea directorilor adjuncţi pentru instruire cu tema: „Standardele educaţionale – relevanţă şi calitate”, moderatori: Andrieş V., Bolgari D. În cadrul atelierului au fost invitaţi preoţii din localităţi, Potoroca Irina, colaborator al  Serviciului de asistenţă prihopedagogică.
  3. Atelierul cu participarea directorilor adjuncţi pentru educaţie cu tema: „Asigurarea implementării standardelor de învăţare şi dezvoltare prin calitate şi echitate”, moderatori: Rozneriţa N., Isaicul Sv. În cadrul atelierului au fost invitaţi  preşedinţii comitetelor părinteşti, preşedinţii CLT, Direcţia Cultură, Centrul Tineret, Rep. CP.
  4. Atelierul cu participarea cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar  cu tema: Acces, relevanţă, calitate în educaţie – competenţe pentru present şi viitor”, moderatori: Rusu L. , Bacioi N. În cadrul atelierului au fost invitaţi  şefii de catedre din învăţământul primar, şefii de grădiniţe.
  5. Atelierul cu participarea psihologilor şcolari a cadrelor de sprijin cu tema: „Competenţa profesională a psihologului şcolar şi CDS -  garant al unei educaţii inclusive de calitate”, moderatori: Lungu T., colaboratorii SAP. În cadrul atelierului au fost invitaţi psihologii  CDS, Reprezentanţii echipei mobile Centru de sănătate.

Selectarea temelor demonstrează concordanţă cu recomandările Ministerului Educaţiei. În cadrul atelierelor s-a lucrat conform agendelor întocmite de către moderatori. Lucrului în ateliere asigură deschidere spre colaborare, schimb de experienţă formare de impresii şi valori. Conform fişelor de evaluare a atelierelor s-a constatat că toate temele selectate de către colaboratorii DÎTS au fost benefice şi conţinutul informaţiilor prezentate au avut un înalt grad de utilitate. Modalităţile de organizare a atelierelor au avut un caracter interactiv cu un înalt grad de implicare a participanţilor.

DÎTS Dubăsari

Vizualizari: 260 | Adaugat de: Directia_Invatamint | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar