Principala » 2015 » August » 10 » Colaboratorii Consiliului raional Dubăsari la un training de educaţie mediatică
10:15
Colaboratorii Consiliului raional Dubăsari la un training de educaţie mediatică

O ştire bună este citită doar atunci cînd este întocmită corect. În acest scop, colaboratorii Serviciului informare şi transparenţă împreună cu specialistul principal în domeniul biblioteci publice, Direcţia cultură şi turism şi şefa Bibliotecii publice raionale au participat, pe data de 05.08.2015, la un training de educaţie mediatică cu tematica ,,Ce este o ştire? Cum se scrie o ştire?. Seminarul de instruire s-a desfăşurat şi a fost organizat în incinta Bibliotecii publice din s. Molovata în colaborare cu coordonatorul de Program Media and Media Literacy in Moldova, IREX/MOLDOVA. Pe lîngă persoanele menţionate mai sus la training au mai luat parte şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale Molovata, reprezentanţi ai departamentului cultură, consilieri locali, profesori.

În cadrul acestui seminar, cititorii  bibliotecii au avut ocazia de a se familiariza şi de a cunoaşte tehnicile jurnalismului şi anume caracteristicile unei ştiri. De asemenea, elevii au avut parte de jocuri distractive şi suport informativ pentru a pune în practică scrierea unei ştiri.

Pe lîngă acestea, la finele trainingului, colaboratorii Serviciului informare şi transparenţă au dat citire unor exemple de ştiri scrise corect pentru ca pe viitor copiii să devină reporteri adevăraţi, fiind invitaţi să colaboreze, cu prezentare de informaţii/ştiri vizavi de activităţile din sat, cu BULETINUL INFORMATIV DUBĂSĂRENII.

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

Vizualizari: 299 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar