Principala » 2015 » Iulie » 2 » Conferința de Orientare pentru membrii rețelei Novateca
14:01
Conferința de Orientare pentru membrii rețelei Novateca

Ministerul Culturii şi programul Novateca, la 24 februarie 2015, au făcut public lista raioanelor și a bibliotecilor publice selectate să se alăture rețelei de biblioteci moderne, care oferă noi servicii comunităților din Moldova. În această rundă de selectare, 350 de biblioteci publice vor fi echipate cu peste 1200 de computere, software și echipament periferic pentru a facilita accesul publicului, în mod gratuit, la internet și resursele online. La fel de important este  faptul că peste 400 de bibliotecari vor beneficia de instruiri în domeniile tehnologii informaționale și servicii moderne de bibliotecă. Printre raioanele selectate se află și r. Dubăsari, care prin inermediul Bibliotecii Publice  Raionale, care anterior a depus cereri de a se alătura reţelei existente, cele 10 biblioteci din localitățile: Holercani, Ustia, Molovata, Marcăuți, Părăta Doroțcaia, Pohrebea, Oxentea, Cocieri și Molovata Nouă se bucură de rezultatele de astăzi. Bibliotecile nominalizate  au fost evaluate şi selectate de către un comitet compus din diverşi reprezentanţi și actori cheie din rândul bibliotecilor publice din Moldova. Toate bibliotecile selectate întrunesc condiţiile minime de selectare pentru întreținerea echipamentului şi asigurarea unui mediu sigur şi confortabil pentru utilizatorii bibliotecilor. Totodată ele beneficiază de sprijinul autorităților publice locale, care înţeleg şi apreciază valoarea unică adusă de bibliotecă comunităţii.
Astăzi, în incinta ,,B.P.Hașdeu,, s-a organizat Conferința de Orientare START pentru bibliotecile din raioanele: Dubăsari, Nisporeni și Criuleni, cu participarea specialiștior direcției, directorul BPR, specialistul TI, primari și bibliotecari ai căror formulare de aplicație au fost depuse la concurs. Această conferință reprezintă prima activitate obligatorie pentru membrii rețelei Novateca, care a informat participanții despre filosofia programului, principiile de activitate în cadrul Novateca, modul și perioada de livrare a echipamentului și de oferire a instruiriilor, precum și cu modalitățile de raportare, ce a contruit la constituirea și fortificarea rețelei Novateca la nivel de raion.
Apreciem dorința primarilor și bibliotecilor cîștigătoare de a transforma bibliotecile publice din raion, într-o platformă sigură de acces la informație și de învățare continuă. Cu eforturile noastre commune, suntem siguri că bibliotecile din Republica Moldova vor contribui la îmbunătățirea vieților a mii de cetățeni ai comunităților. Novateca vă este alături.


Ciudin Natalia,
specialist principal în domeniul biblioteci

 

Vizualizari: 314 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar