Principala » 2015 » Decembrie » 3 » Conferinţa Naţională a managerilor de biblioteci
11:00
Conferinţa Naţională a managerilor de biblioteci

     La data de 2 decembrie curent s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Managerilor de Biblioteci cu genericul „Consolidarea sistemului naţional de biblioteci: imperativ, necesitate, soluţii”, organizată de Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Biblioteca Naţională a Republicii Moldova.

Conferinţa a fost începută cu un mesaj de salut din partea viceministrului Culturii al Republicii Moldova Igor Şarov şi directorul Programului Naţional Novateca Evan Tracz.

Programul conferinţei sa desfăşurat în două sesiuni, prima sesiune sa axat pe comunicările ce abordau sistemul naţional de biblioteci având ca componente Consiliul Biblioteconomic Naţional, Asociaţia Bibliotecarilor din republica Moldova care se focalizează pe formarea profesională continuă în biblioteci şi asistenţa metodologică pentru bibliotecari precum şi consolidarea sistemului naţional de biblioteci.

Cea de-a doua sesiune a întrunit comunicările ce aboradau subiecte destinate bibliotecarilor şi anume informatizarea bibliotecilor în societatea contemporană, un al aspect destul de important a fost rolul parteneriatelor în dezvoltarea, modernizarea şi diversificarea serviciilor de bibliotecă. Un alt subiect care a fost tratat în cadrul acestei sesiuni a fost Formularul 6C care reprezintă o platformă unică de evidenţă şi raportare.

Conferinţa a fost finalizată cu prezentarea versiunii noi a apaginii web a Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Ambele sesiuni au fost productive cu multă informaţie şi date utile pentru managerii de biblioteci care dirijează cu activitatea bibliotecilor.

 

 

Victoria Moşneaga

Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 233 | Adaugat de: Biblioteca_publica_raiona | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar