Principala » 2015 » Noiembrie » 16 » Consemnarea Zilei Mondiale a Nevăzătorilor
11:12
Consemnarea Zilei Mondiale a Nevăzătorilor

Pe data de 11 noiembrie curent de către Organizația Teritorială Dubăsari a AO „Asociația Nevăzătorilor din Moldova” s-au desfăşurat două evenimente importante pentru persoanele cu dizabilități de vedere din localitățile raionului Dubăsari în sala mare de sedințe a Consiliului raional Dubăsari, - Conferința de dare de seamă a biroului pe perioada anului 2015. La conferință au participat 19 delegați din 8 localități ale raionului și oaspeți invitați: dna Maria Jimbei, vicepreședinte al raionului Dubăsari, dna Victoria Verlan, specialist principal al Direcţiei asistenţă socială şi protecţia familiei din cadrul Consiliului raional Dubăsari. Conferința a avut ca scop audierea raportului președintelui biroului, dl Anatolii Naghiț și a actului comisiei de cenzori, raportor președintele comisiei, dna Lilia Țurcan.

Dl Anatolii Naghiț – președintele OT Dubăsari a raportat despre activitatea biroului pe perioada anului 2015, accentuînd că scopul  de bază a fost depistarea și întrunirea persoanelor cu dizabilități de vedere, prin imlicarea lor în activități cultural-sporive și turistice de a facilita comunicarea între nevăzători, de a propaga modul sănătos de viață și spiritul de echipă a membrilor organizației, dezvoltînd abilitățile lor, de creștere a nivelului de instruire și cunoștințe, prin încurajarea și cultivarea interesului  pentru cărți audio, prin audit la domiciliu a literaturii sonore și împrumut de carte audio de la biblioteca Centrului Național de Informare și Reabilitare a AO ANM.

Dna Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului a menționat, că a fost plăcut surprinsă de informația raportorilor și a adresat participanților, membrilor organizației, cele mai sincere urări de bine din partea  dlui Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari, care la moment se afla în deplasare la Iași și din partea Consiliului raional Dubăsari.

În aceeaşi zi, biroul OT Dubăsari a organizat, conform Planului anual de activitate, pentru delegații participanți la Conferință și încă pentru 20 de invitați, persoane cu dizabilități de vedere, o masa festivă de marcare a Zilei Mondiale a Nvăzătorilor, cu suportul financiar al agenților economici Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” din mun Chșinău, SRL „Vianca-Com” din s. Coșnița și cu alocarea gratis a localului, pentru desfășurarea acestui eveniment, de cătrea Cooperativa de consum „Consum Coop” din com. Coșnița.

Evenimentul a fost colorat cu multa muzica și voie bună de solistul organizației, artistul amator, Sergiu Cibuc. Un buchet de cîntece populare au pregatit și au înterpretat cu drag de artistele amatoare Nina Umaneț și Lilia Țurcan.

La moment la evidența Organizației Teritoriale Dubăsari a AO ANM se  află 110 mebri, dintre care 25 – persoane cu dizabilitate severă, 59 – cu dizabilitate accentuată, 25 – cu dizabilitate medie, 1 activist și 3 copii cu dizabilități de vedere.

Anatolii Naghiț, președintele OT Dubăsari 

Vizualizari: 239 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar