Principala » 2015 » Decembrie » 28 » Cu privire la achitarea impozitului pe venit din locațiune, arendă, uzufruct
16:25
Cu privire la achitarea impozitului pe venit din locațiune, arendă, uzufruct

Stimate contribuabil, Inspectoratul Fiscal de Stat pe r. Dubăsari informează că, conform prevederilor art.90¹ alin. (34) din Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice, care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit altor persoane decît cele specificate la art.90 în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) proprietate imobiliară, achită impozit în mărime de 5% din valoarea contractului.

Persoanele menţionate sînt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la organul fiscal în raza căruia sînt deservite. Acest impozit se achită lunar cel tîrziu la data de 2 a lunii în curs, sau în avans. Dacă proprietatea imobiliară a fost transmisă în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) după data de 2, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Suma impozitului achitat în avans nu se va restitui din buget.
 

Pentru informații suplimentare adresați-vă la Inspectoratul Fiscal de Stat pe r-l Dubăsari, telefon de contact 0 248 52792, sau sunați la numărul 0 800001525, apel gratuit.
 

 
 Direcția administrare fiscală

 

Vizualizari: 241 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar