Principala » 2015 » Aprilie » 6 » ,,Cu sufletul curat într-o ţară mai curată”.
14:58
,,Cu sufletul curat într-o ţară mai curată”.

La data de 19 martie 2015 Parlamentul a adoptat Hotărîrea nr.39 cu privire la declaraea Săptămînii de salubrizare de primăvară ,,Cu sufletul curat într-o ţară mai curată”. Astfel, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.78-83 din 3 aprilie 2015 a fost publicată această Hotărîre, care are următorul conţinut:
Art.1. – Săptămîna premergătoare sfintelor sărbători de Paşte se declară Săptămîna de salubrizare de primăvară ”Cu sufletul curat într-o ţară mai curată”.
Art.2. –Autorităţile publice centrale, instituţiile publice, instituţiile de învăţămînt,asociaţiile de locatari şi organizaţiile nonguvernamentale vor organiza acţiuni de salubrizare şi de amenajare a teritoriilor adiacente locului de muncă, a cartierelor,parcurilor,scuarurilor,zonelor verzi,pasajelor şi fîşiilor forestiere de-a lungul traseelor naţionale.
Art.3. – Se recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să realizeze programe proprii de salubrizare a localităţilor de pe teritoriul administrat.
Art.4. – Se recomandă mijloacelor de informare în masă să desfăşoare o campanie largă de reflectare a activităţilor organizate în săptămîna respectivă.
Art.5. – Controlul realizării prezentei hotărîri se pune în sarcina Guvernului.
Art.6. – Prezenta hotărîre intră în vigoare la data publicării. 

                                                              Mihail Berzan   

Specialist principal în protecţia muncii şi tehnica securităţii    

 

Vizualizari: 342 | Adaugat de: DJRU1 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar