Principala » 2015 » Decembrie » 22 » Dăruiește un zîmbet celor mai triști ca tine!
16:15
Dăruiește un zîmbet celor mai triști ca tine!

     La data de 18 decembrie curent, în incinta Gimnaziului Pîrîta și a Liceului Teoretic „Ion Creangă”, com. Coșnița, elevii instituțiilor de învățămînt au organizat un film de caritate, care a avut drept scop colectarea fondurilor pentru copiii din familiile socialmente-vulnerabile. În incinta Gimnaziului Pîrîta a avut loc difuzarea filmului „Один дома 2”, iar în incinta L.T. „Ion Creangă”- „Рождественская пятерка”. Intrarea la film a costat 5 lei, iar banii adunaţi se vor folosi pentru Caravana de Crăciun, care va fi un ajutor pentru  copiii din familiile social-vulnerabile. Cu această iniţiativă au venit Consilile Locale de Tineret din ambele localități.
     Solonari Eugeniu, membru CLT Coșnița, a spus că: „Aceast film de caritate este încă o treaptă întru feeria magiei sărbătorilor de iarnă celor mai triști ca noi.Eu împreună cu colegii mei de la CLT Cosnița ,vă îndemnăm pe voi ,cei cu suflet mare,să sustineți  acești copii,în ochii cărora încă mai arde flacăra speranței!”. Burlac Iulia, membru CLT Coșnița a menționat :„Noi credem că e o idee bună, deoarece acest act de caritate are un scop benefic pentru copiii din familiile social-vulnerabile. Astfel, banii adunați în urma filmului vor fi folosiți pentru procurarea unor produse alimentare pentru acești copii.” Bolgari Liliana, membru CLT Coșnița, la rîndul său, a spus că: „Sărbatoarea de Anul Nou, este așteaptă de fiecare copil care își are propriile dorințe și vise. Această sărbătoare aduce în sine feerie, bună dispoziţie, speranţe şi o mulţime de cadouri, însă nu și pentru copii din familile social- vulnerabile. Atunci CTL a promovat ideea de a face o binefacere pentru fiecare copil, de a le aduce zîmbete în ajun de Crăciun. Sperăm, că prin această activitate vom reuși să dăruim cît mai multe zîmbete celor mai triști ca noi.”
     Andreea Grigoriev, membru CLT Pîrîta și-a expus părerea asupra acestui act de caritate: „Mie personal mi-a părut o idee foarte bună de a implica atît elevii, cît și profesorii,într-o astfel de acțiune de voluntariat.Nu este prima dată cînd organizăm astfel de acțiuni, însă este pentru prima oară cînd organizăm prin așa mod- prin vizionarea unui film.Prin această măsură, s-a  urmărit scopul de a-i sensibiliza pe elevi și de a-i informa că există copii care într-adevar au nevoie de ajutor atît material,cît spiritual. Sper să reuşim cu succes acest act de caritate şi să devină unul tradiţional , ca să putem face cît mai mulţi copii fericiți”.  Dorina Papuc, membru CLT Pîrîta, a menționat că: „Suntem bucuroși că am organizat în școală acest film de caritate la care s-au adunat surse financiare cu scopul de a ajuta copiii din familiile social-vulnerabile  și  să se bucure și ei în prag de sărbătoare , să fie fericiți ca noi”.
     Dorina Lozovan, membru CLT Pîrîta, nu a rămas nici ea indiferentă de această activitate: „Am o mare admirație și respect pentru cei care fac acte de caritate.Astfel, am hotărit  să mă număr și eu printre aceste persoane împreună cu colegii mei ,pentru că există copii care duc lipsa de ajutor.De aceea, am decis să organizam și noi prin intermediul unui film difuzat un act de caritate cu scopul de a face cît mai mulți copii fericiți în ajunul sărbătorilor de iarnă.”
     Tinerii voluntari, entuziasmați de rezultatele frumoase obținute, dar și încurajați de către profesori, au decis să continue activitatea, implicînd persoane noi în activitatea de voluntariat.

Otilia Niculița- Serviciul promovarea politicilor pentru tineret

Vizualizari: 254 | Adaugat de: SPPT | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar