Principala » 2015 » Februarie » 16 » ,,Eu și familia mea!!!”
19:41
,,Eu și familia mea!!!”

Sunt clipe cînd, chiar de suntem maturi, părinți, cuprinși de nostalgie, am vrea să întoarcem roata vieții, să mai fim  copii la grădiniță.

Această ocazie au avut-o părinții grupelor mică II-Lăcrimioarele și medie II-Ghioceii, de la grădinița de copii Scufița Roșie din s. Doroțcaia, pe data de 13 februarie curent. Această zi a fost atît pentru părinții participanți cît și pentru copii lor, care erau în rol de suporteri una plină de emoții pozitive și de retrăiri frumoase.

Dna Bureț Anastasia, educatoare în ambele grupe, cu un staj de mai bine de 22 de ani în activitatea sa de educator la instituția preșcolară dată, a hotărît să-și confirme gradul didactic II prin organizarea unui TVC cu genericul ,,Eu și familia mea!!!”

Și ce fel de concurs fără de un juriu, în componența dna Lora Dicusar, directorul grădiniței menționate mai sus, dna Veronica Ctitor, metodist la aceeași instituție și dna Marina Lupașco, șef Serviciu informare și transparență din cadrul Consiliului raional Dubăsari.

Activitatea dată, care a fost pusă pe roate în doar două zile a cuprins IV probe: prezentarea echipelor, concursul căpitanilor, probe distractive și lucrul pentru acasă. Fiecare probă în parte a avut specificul ei prin care părinții au demonstrat că pot trăi emoții pozitive, că au talent în a interpreta un cîntec sau a rosti cu intonație o poezie, au pus în esență agerimea și istețimea de a răspunde promt la întrebări, anumite situații. Cele mai interesante momente la care au fost puse echipele, la care copiii de atîta energie săreau în sus de pe scaune, au fost crearea autoportretului fără a vedea ce deseni, cînd fiecare membru de echipă a primit cîte o mască pe care trebuia pe loc să o descrie printr-o poezie.

Această activitate a finisat pe ritmuri de dansuri țigănești și moldovenești. Și desigur, nelipsite au fost aprecierile cu diplome de gradul I pentru ambele echipe și cadourile venite din partea administrației grădiniței de copii.

Întreaga manifestație a fost condusă de dna Anastasia Bureț care a menționat că: ,,la început cînd mi-a venit această ideie, m-am speriat de gîndul la cum vor reacționa părinții, iar cînd i-am văzut cît de dornici și entuziasmați au fost, parcă am prins la putere și curajul că va fi bine”. La rîndul lor părinții au adus sincere mulțumiri dnei educatoare, doamnei director, metodist întreg colectivului de la grădiniță pentru susținerea acordată copiilor, pentru educația pe care o oferă acestora zi de zi și desigur, cuvinte de mulțumire i-au adus d-lui Nicolaev Ion, directorul casei de cultură din s. Doroțcaia pentru aportul adus în organizarea măsurii date.

Marina Lupașco, șef Serviciu informare și transparență

Vizualizari: 417 | Adaugat de: MarinaL | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 Ana • 08:56, 17.02.2015
Bravo dnei Anastasia Bureț pentru  ideea de a organiza un TVC cu genericul ,,Eu și familia mea!!!” implicînd părinții, succese și realizări frumoase în continuare...
avatar
0 Spam
2 wiwian24 • 10:30, 17.02.2015
Sunt draguțe mămicile și bravo că au participa, btravo tăticilor suporteri, dna A. Bureț, după părerea părinților și a copilașilor și-a confirmat gradul cu brio. Felicitări!!!
avatar