Principala » 2015 » Februarie » 16 » Excursie la Mănăstirea Curchi
14:23
Excursie la Mănăstirea Curchi

Pe data de 15 februarie curent, conform planului de activitate Serviciul Promovarea Poloticilor pentru tineret  în colaborare cu Direcţia  cultură şi turism  a fost organizată o excursie la Mănăstirea Curchi  împreună cu un grup de tineri din platoul Coşniţa.  Mănăstirea Curchi este situată in Codrii Orheiului, pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei .
Este o mănăstire de călugări, fiind una din cele mai însemnate şi vestite monumente ale arhitecturii moldoveneşti, cu un trecut cultural şi religios de peste secole.  Ca ansamblu arhitectural s-a constituit in sec.XVIII-XIX. Este compusă din cinci biserici, două clădiri cu chilii, stăreţie, mai multe încăperi auxiliare, o livadă, un schit cu arhondaric aflat la 500m de Mănăstire şi un bazin. Pe teritoriul Mănăstirii vieţuiesc circa 30 de călugari. O măreţie mare a unirii frumuseţii naturii şi creaţiei omului reflectată in apele lacului se înalţă spre cer biserica Naşterii Maicii Domnului. O altă frumuseţe  care la fel crează un tablou de neuitat este biserica ridicată pe deal, cu o clopotniţă veche ce slujeşte drept porţi pentru mănăstire şi datorită căreia apreciezi frumuseţea şi chibzuinţa ansamblului arhitectural in general.  
  Mănăstirea Curchi nu este doar un important centru duhovnicesc, dar şi un loc de pelerinaj pentru turişti. Tinerii activi au rămas cu impresii plăcute admirînd toate minunăţiile locaşului Sfînt şi unde dacă nu la Mănăstirea Curchi în inima bătrînilor codri l-au simţit pe Dumnezeu aproape.
Aducem sincere mulțumiri conducerii raionului dlui Președinte Grigore Policinschi pentru susținerea și oferirea  unității  de  transport  pentru  deplasarea  la Mănăstirea Curchi. 

 

                                                               Tihon Rimma, Serviciul promovarea politicilor pentru tineret

 

Vizualizari: 394 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar