Principala » 2015 » Mai » 26 » Facilități pentru tinerii specialiști din raion
09:01
Facilități pentru tinerii specialiști din raion

Conform Legii bugetului de stat pe anul 2015, publicată în Monitorul Oficial Nr.102-104 din 28 aprilie 2015, au fost stabilite alocații pentru Consiliul raional Dubăsari, în sumă de 152,7 mii lei pentru compensarea cheltuielilor tinerilor specialiști pentru închirierea spațiului locativ, consumul de energie termică și electrică, precum și plata indemnizațiilor unice. 
Pentru a beneficia de facilitățile respective, tinerii specialiști sînt obligați să activeze 3 ani în instituțiile de învățămînt, conform repartizării Ministerului Educației, iar în caz de concediere vor restitui sumele achitate pînă la data concedierii.
De compensarea cheltuielilor de întreținere din raionul Dubăsari vor beneficia 12 cadre didactice, iar de indemnizația unică 6 cadre didactice, dintre care: 2 cadre didactice – prima tranșă și 4 cadre didactice – a III-a tranșă.
Astfel, Ministerul Educației urmează să elaboreze metodologia de achitare a acestor mijloace financiare, iar Direcția de învățămînt, tineret și sport Dubăsari, urmează să asigure acordarea acestor facilități beneficiarilor.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                           Tatiana Iepure, specialist principal în probleme resurse umane, DJRU

 

Vizualizari: 290 | Adaugat de: DJRU | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar