Principala » 2015 » Octombrie » 27 » FERMIERII DIN DUBĂSARI, LA EXPOZIŢIA INTERNAŢIONALĂ “MOLDAGROTECH”
10:04
FERMIERII DIN DUBĂSARI, LA EXPOZIŢIA INTERNAŢIONALĂ “MOLDAGROTECH”

Centrul expoziţional internaţional „Moldexpo” din Chişinău a găzduit în perioada 21-24 octombrie 2015 Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru sectorul agroindustrial „Moldagrotech”, ediţia a XXIX. Expoziţia a fost organizată de centrul „Moldexpo” în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Uniunea Republicană a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect” şi Federaţia Naţională a Agricultorilor „AGRO-inform”, sponsorul general fiind AgroMeşter HD – importator de tehnică agricolă în Republica Moldova. Participanţii la expoziţie (reprezentanţi ai peste 100 companii locale şi străine) au oferit cele mai cunoscute branduri din toate domeniile sectorului agroindustrial – tehnică agricolă, sisteme de irigare şi alimentare cu apă în agricultură, tehnică pentru lucrări de ameliorare, hidroinstalaţii, echipamente pentru industria alimentară şi prelucrătoare, fertilizanţi şi mijoace de protecţie a plantelor, tehnolgii de cultivare intensivă a plantelor agricole etc. Cu standul propriu la expoziţie a participat şi un producător agricol din raionul nostru şi anume dl. Valeriu Papuc, SRL „Aliment Ulei” din satul  Pîrîta, cu o gamă largă de uleiuri,  producţie proprie.
   Ideal ar fi ca expoziţii de acest gen să avem în toate centrele raionale, inclusiv şi în satele noastre. Dar nu e în puterea noastră.  Iar minunăţia de maşini agricole, aliniate în linie dreaptă şi atrăgătoare ca nişte jucării, poate va ajunge şi pe ogoarele noastre, dacă forţa de cumpărare a ţăranului sau fermierilor va creşte.
   De asemenea a fost prezentată o mare varietate de material semincer şi săditor, răsaduri de legume, puieţi de pomi fructiferi, plante medicinale şi decorative, unelte de grădinărit şi altele.
     Pe parcursul perioadei menţionate au avut loc mai multe activităţi, inclusiv consultaţii, seminare, precum şi mai multe mese rotunde pe diferite teme. 
    Îmbucurător este faptul, că  în rezultatul aprecierii de către Comisia Expoziţiei-dl. Valeriu Papuc a fost menţionat cu Diploma de Onoare, pentru varietatea şi calitatea uleiurilor prezentate, care au fost la maximum solicitate de vizitatori, totodată confirmînd „Brandul” producţiei.


 Petru Porubin, specialist principal, 
                                                                                            Direcţia  agricultură şi cadastru      
                            

Vizualizari: 250 | Adaugat de: Directia_Agricultura | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar