Principala » 2015 » Decembrie » 24 » Indemnizațiile pentru cadrele didactice tinere din raion
10:09
Indemnizațiile pentru cadrele didactice tinere din raion

La data de 23.12.2015, ora 10.00 în sala mare de ședințe a Consiliului raional a avut loc întrunirea dlui Gr. Policinschi, președintele raionului cu tinerii specialiști din raion. La această întrunire au participat 10 tineri specialiști, dl V. Vancea, șef Direcție asistență socială și protecția familiei, dna T.Mamulat, contabil-șef al DASPF și specialiștii din cadrul Direcției juridice și resurse umane.
Scopul întrunirii a fost repartizarea mijloacelor financiare pentru achitarea indemnizațiilor unice (tranșa I, II, III), inclusiv compensarea cheltuielilor a costului pentru 30 kw de energie electrică și al compensării anuale a energiei termice (1m3 de lemne și o tonă de cărbuni) pentru anul 2015. În total au fost repartizate mijloace financiare în mărime de 142250,40 lei, pentru 15 cadre didactice tinere.
Pentru acordarea acestor facilități, prin Dispoziția președintelui raionului Nr.204-n din 14.12.2015  s-a instituit Comisia pentru calculul, repartizarea, utilizarea și evidența transferurilor cu destinație specială pentru susținerea cadrelor didactice tinere. Comisia a examinat dosarele tinerilor specialiști  prezentate de către directorii instituțiilor de învățămînt și a perfectat listele beneficiarilor, conform Hotărîrii Guvernului Republicii Molodva nr. 802 din 29.10.2015 „Cu privire la modul de calcul, repartizare, utilizare și evidență a transferurilor cu destinație specială pentru susținerea cadrelor tinere”.                                 
Dl Grigore Policinschi, președintele raionului a menționat că, tinerii specialiști vor fi susținuți și în continuare de către Consiliul raional și va asigura crearea condițiilor necesare pentru un proces instructiv-educativ de calitate, necătînd la situația bugetară precară .
Totodată, dl Gr.Policinschi a specificat că, tinerii specialiști din instituțiile de învățămînt din raion, trebuie să se implice activ în activitățile extrașcolare și cele de importanță publică, să conlucreze cu autoritățile publice locale de nivelul I și II, să-și prezinte activitățile pe rețelele de socializare, inclusiv să-și onoreze obligațiile de profesor cu responsabilitate.
  
                                                                                              T. Iepure, specialist principal în probleme resurse umane, DJRU

 

Vizualizari: 260 | Adaugat de: DJRU | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar