Principala » 2015 » Decembrie » 28 » Informaţie cu privire la Întreprinderile Mici şi Mijlocii
11:19
Informaţie cu privire la Întreprinderile Mici şi Mijlocii

Micul business are un rol important în asigurarea stabilităţii dezvoltării economice şi adaptabilităţii economiei la condiţiile schimbătoare  de ordin intern şi extern a unei regiuni, de asemenea reprezintă un factor de diversificare a economiei. Prezenţa unui sector bine dezvoltat a micului bussines în cadrul economiei  este deosebit de actual în condiţiile reformării  a acesteia şi creşterea şomajului structural, ce însoţeşte acest process.
De la începutul anului 2015 conform Buletinului Oficial al Camerei Înregistrării de Stat în raionul Dubăsari s-au înregistrat 29 agenţi economici; din care 11- în comerţ, 8- servicii, 4- agricultură, 1- construcţii, 4 - în industria prelucrătoare, 1-transport.

Total în raionul Dubăsari  la situaţia de 01.01.2015 sînt înregistraţi 3616 agenţi economici din care inclusive după forma juridică sînt: 
1    Societate pe acţiuni                      3
2    Societăţi cu răspundere limitată    213
3    Cooperative de producţie            16
4    Întreprinderi de stat                      7
5    Întreprinderi municipal                  9
6    Întreprinderi individuale                169
7    Gospodării ţărăneşti                     3046
8    Posesori  de patent                      37

După forma de proprietate: 
    Publică – 40
    Privată - 3381

Pe parcursul anului au fost radiate din registru de stat 7* întreprinderi ce activau pe teritoriul raionului Dubăsari. Problemele esenţiale care împiedică dezvoltarea micului business, după părerea antreprenorilor sînt penalităţile fiscal exagerate, acces limitat la resurse financiare pentru iniţierea / extinderea afacerii, toate acestea  inhibă neîncrederea agenţilor economici de a participa la diferite proiecte  iniţiate din partea statului.

Direcţia Dezvoltare Economică, Investiţii şi Relaţii Transfrontaliere

Vizualizari: 233 | Adaugat de: DEBF | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar