Principala » 2015 » Februarie » 24 » Istoria războiului din Afganistan - redată prin filmul "Тихая Застава"
10:42
Istoria războiului din Afganistan - redată prin filmul "Тихая Застава"

 

Războiul reprezintă un dezastru total cu consecințe din cele mai cumplite. Învinși sau învingători, consecințele finale sunt aproximativ aceleași. Nu există decît un nou început pentru fiecare dintre ei. Astfel, la data de 15 februarie curent s-au împlinit 26 ani de la începutul retragerii trupelor armatei sovietice din Afganistan (1979-1989). Potrivit datelor statistice oficiale, peste 12 mii de tineri moldoveni au participat la războiul din Afganistan, dintre care 300 și-au pierdut viața pe cîmpul de luptă, 4 au fost declarați dispăruți iar alți 257 au rămas invalizi. Anual pentru comemorarea victimelor războiului din Afganistan, sunt organizate întruniri în cadrul cărora, veteranii de război îşi reamintesc acele momente, tovarăşii rămaşi pe cîmpul de luptă. În acest sens, cu scopul de a promova spiritul patriotic și pentru a nu da uitării victimele și a accentua încă o dată care sunt consecințele unui război, Serviciul  promovarea politicilor pentru tineret în colaborare cu Direcția cultură și turism la 21 februarie au organizat o acțiune de comemorare a militarilor căzuți în războiul din Afganistan prin derularea  filmului  „Тихая застава”, care a avut loc în incinta Casei raionale de cultură.

Spectatorii, de diferite vîrste, au apreciat pozitiv idea și au fost încîntați de tematica filmului, care pe durata derulării i-a ținut în suspans și intrigați prin acţiunile şi scenele puse spre vizionare.

Caraiman Diana - Serviciul promovarea politicilor pentru tineret

Vizualizari: 341 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 1
avatar
0
1 Serv_relatii_cu_publicul • 17:21, 24.02.2015
Bravo fetelor din cadrul  Serviciului tineret pentru această inițiativă, salut cu cea mai mare plăcere derulările respective de filme, si desigur sper ca va fi de lunga durata proiectul respectiv si saptaminal vor fi derulari tematice a filmelor in incinta Casei raionale de cultura....Activitatea acesteia trebuie sa reinvie, sa fie plina de masuri, actiuni si evenimente cultural - educative atit al elevilor, tinerilor cit chiar si degajarea de rutina zilnica a parintilor, buneilor.
avatar