Principala » 2015 » Februarie » 16 » Masă rotundă "Mass-media- o armă de manipulare a societăţii"
16:42
Masă rotundă "Mass-media- o armă de manipulare a societăţii"

La data de 13 februarie curent, conform planului de activitate al Serviciului promovarea politicilor pentru tineret în colaborare cu Direcţia învăţămînt tineret şi sport, a fost organizată o masă-rotundă cu genericul „Mass-media- o armă de manipulare a societăţii”. Activitatea s-a desfăşurat în incinta liceului teoretic „Ion Creangă” Coşniţa, cu participarea elevilor clasei a XI-a. 
Scopul activităţii a fost punerea în discuţie  a impactului pe care îl are mass-media actuală asupra celui mai sensibil grup ţintă-tinerii. În cadrul orei, tinerii au discutat despre modalităţile prin care sursele media uneori manipulează şi influenţează prin furnizarea informaţiei care este expusă în aşa mod încît să aibă o relevanţă negativă asupra întregii societăţi. Deseori mass-media nu face altceva decît să susţină idea de încălcare a normelor şi regulilor sociale, în acest mod se crează un comportament socialmente neacceptat şi violent.
 Amploarea violenţei în rîndul tinerilor constituie în prezent o problemă socială de înaltă anvergură, presa scrisă cît şi audiovizuală informează în permanenţă cu privire la acţiunile acestui fenomen. Mediatizarea acţiunilor negative, violente, degradante şi neacceptate ceşte audienţa, însă de fapt ele au un impact negativ asupra noastră. Tinerii sunt cel mai vulnerabil grup ţintă în faţa acestui tip de manipulare, de aceea o oră de dezbatere cu această tematică a fost de bun augur. 
Organizarea unor astfel de măsuri în cadrul cărora tinerii discută problemele actuale, sunt un mod eficient de a demonstra şi de a promova faptul că avem nevoie de o societate sănătoasă, conştientă de problemele cu care se confruntă, şi nu de una stresată şi uşor influenţabilă. 

                      Bolgari Doina- Serviciul promovarea politicilor pentru tineret

 

Vizualizari: 501 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar