Principala »
2013 » Februarie » 25 » Măsuri de întărire a sănătăţii populaţiei
23:11 Măsuri de întărire a sănătăţii populaţiei |
În conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM
nr.171 din 19.02.2012 „ Cu privire la aprobarea unor măsuri de reducere a
defecţiunilor determinate de deficienţa de
fier şi acid folic pînă în anul 2017”, anexa nr.1, ţinînd cont de Decizia
Comisiei raionale Sănătate publică din 19.10.2012 precum şi în scopul protecţiei
sănătăţii populaţiei se stabileşte că, începînd cu anul 2013, întreprinderile de
panificaţie, patiserie şi alte întreprinderi din industria alimentară, care
utilizează făina ca ingredient alimentar, vor utiliza în producere făina de
grîu fortificată adecvat cu fier şi acid folic, se are în vedere făina de grîu
de calitate superioară, întîi şi doi şi făina de grîu importată sau produsă la
întreprinderile autohtone de morărit, destinată utilizării în industria alimentară.
În acest context recomandăm întreprinderilor
de panificaţie să examineze posibilitatea fortificării făinii de grîu, folosite
la producerea produselor de panificaţie, cu preparatele sus menţionate.
Direcţia agricultură şi cadastru,
raionul
Dubăsari
|
Vizualizari: 434 |
Adaugat de: valera35
| Raging: 0.0/0 |