Principala » 2015 » Aprilie » 6 » Măsuri de sensibilizare a populaţiei privind prevenirea traficului de fiinţe umane
15:13
Măsuri de sensibilizare a populaţiei privind prevenirea traficului de fiinţe umane

   Prin intermediul Comisiei raionale pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în luna martie în localitățile raionului Dubăsari: Pîrîta, Coşniţa, Pohrebea au avut loc sesiuni de sensibilizare de către  specialiștii Centrului Internațional ”La Strada” în parteneriat cu Secretariatul Permanent al Centrului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și autoritățile publice locale din raion cu susținerea financiară a Fondului Provocările Mileniului Moldova în cadrul proiectului ”Sensibilizarea în domeniul managementului riscului traficului de persoane”.  
   La data de 6 martie în primăria com.Coşniţa, iar ulterior la 11 martie în s.Pîrîta şi Pohrebea au avut loc sesiuni de sensibilizare în domeniul traficului de ființe umane, în cadrul căreia au participat persoane din familiile în situaţie de risc, lucrători şi asistenţi sociali, cît şi adulți și tineri din localităţile date.  Participanții au fost informaţi despre problemele cu care ar putea să se confrunte în căutarea unui loc de muncă pe teritoriul Republicii, dar şi peste hotare, munca la negru şi alte riscuri la care pot fi supuşi, cît şi unele soluţii de ieşire din asemenea situaţii, cine şi unde se pot adresa pentru acordarea suportului necesar. Persoanele prezente s-au arătat mulțumite de informația recepționată și au promis desiminarea acesteia persoanelor cu care comunică.
   Traficul de persoane este un fenomen subteran cu dimensiuni globale, o încălcare gravă a drepturilor omului, un fenomen social cu consecințe pentru întreaga societate. Traficul de ființe umane este o activitate infracțională prin care se obține un profit mare cu riscuri scăzute, ce are efecte grave pentru siguranța și bunăstarea victimelor sale. Fenomenul este larg răspîndit și în Republica Moldova, de aceea, sîntem chemaţi cu toţii să fim prudenţi, să ne implicăm activ în combaterea acestui fenomen periculos pentru societatea noastră.

 

Alexandra VATAV,

specialist principal SASP

 

Vizualizari: 304 | Adaugat de: SectiaASP | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar