Principala » 2015 » Noiembrie » 23 » Modalitatea de depunere a cererii de ajutor social
12:50
Modalitatea de depunere a cererii de ajutor social

Cum puteți solicita ajutor social?

     Pentru a solicita ajutor social, depune-ți o cerere la asistentul social de la primărie din localitatea dumneavoastră. Asistentul social vă v-a explica detaliat modalitatea, condițiile și ce acte trebuie să prezentați.

Cum procedezi ca să obții ajutorul social?

Depuneți o cerere de ajutor social. Asistentul social v-a ajuta în obținerea tuturor documentelor necesare. Dacă faceți parte dintr-o familie cu șomeri sau salariați cu venituri mici, cu persoane cu dizabilități, daca îngrijiți de un copil cu vîrsta de pînă la trei ani sau de persoane vîrstnice de peste 75 de ani, contactați asistentul social din primăria localitații unde aveți viza de reședință.

Împreună cu cererea, documentele obligatorii: certificatul privind componența familiei și actele de identitate ale tuturor membrilor familiei.

Asistentul social vă v-a indica alte documente de care aveți nevoie in funcție de situația particulară a fiecărei familii:
• certificatul de salariu de la locul de muncă; 
• copia actului ce confirmă gradul și termenul invalidității/severității bolii;
• copia deciziei de plasament în instituție; 
• certificatul privind tipul de studii pe care le urmează orice membru al familiei (cu finanțare bugetară sau prin contract), cu indicarea marimii bursei, dupa caz; 
• confirmarea de efectuare a plății pensiei de întreținere; 
• certificatul privind perioada de satisfacere a serviciului militar în termen; 
• certificat confirmativ de la organele abilitate sau copia actelor de proprietate privind terenurile agricole de pe lîngă casă (intravilanul localităților), precum și din extravilanul localităților; 
• copia contractului de arendă, locațiune.

Tot asistentul social vă v-a informa despre decizia Direcției de asistență socială și protecția familiei de a vă acorda sau nu ajutorul social și despre obligațiile dumneavoastră în calitate de beneficiar de ajutor social. 
Nu uitați că orice obligație nerespectată de către dumneavoastră atrage sancțiuni. Principala sancțiune este restituirea sumelor platite necuvenit în urma unei declarații false asupra veniturilor și bunurilor din gospodărie.

    Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari, recomandă familiilor social-vulnerabile să se adreseze la asistentul social din comunitate pentru a depune o cerere pentru acordarea ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului (noiembrie 2015 - martie 2016).

 

Tatiana IVANOV, Specialist principal pentru administrarea ajutorului social,

                                   Direcţia asistenţă social şi protecţia familiei Dubăsari

Vizualizari: 257 | Adaugat de: das | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar