S-a organizat seminar teoretic la disciplina fizica cu tema: „Metode interactive predate în cadrul orelor de fizică” în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Dubăsari, la data de 29 octombrie 2015. La seminar au fost prezenţi 11 profesori de fizică.
Conform agendei zilei, doamna Semionov Maria a prezentat în Power Point un suport teoretic cu tema: “Metode interactive în grup aplicate în cadrul orelor de fizică”. Un mare ajutor pentru profesorii de fizică, a oferit doamna Gusarov Maria cu un suport teoretic: „Rezolvarea problemelor”, deasemenea Grigoriev Elena cu prezentarea: ”Lecţiile interactive aplicate în predarea fizicii”. Seminarul s-a finisat cu o prezentare în PowerPoint cu tema: “Experimentul – metodă interactivă aplicată în cadrul orelor de fizică.”
La acest seminar s-a demonstrat că Metodele interactive pot fi instrumente pe care profesorii le utilizează pentru ca lecţiile să devină mai interesante, să ajute elevii să realizeze judecăţi de valoare, să-i sprijine în înţelegerea conţinuturilor pe care să fie capabili să le aplice în viaţa reală. Fiecare lecţie trebuie să conţină ceva, care va trezi uimire, surprindere, încîntarea elevilor – cu alte cuvinte, ceea ce va rămîne după ce restul se va uita. Acest ceva poate fi un eveniment interesant (important), o descoperire surprinzătoare, un experiment original, o abordare netradiţională a unor fapte deja cunoscute.
Aduc sincere mulţumiri profesorilor Semionov Maria, Gusarov Maria şi Grigoriev Elena pentru implicarea activă în cadrul seminarului, deasemenea administraţiei liceului şi întregului colectiv de profesori din Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”, Dubăsari.
Valentina ANDRIEŞ,
specialist principal în problemele
învăţămîntului preuniversitar.
|