Principala » 2015 » August » 28 » O delegaţie a Euroregiunii "Nistru" a vizitat raionul Dubăsari
11:09
O delegaţie a Euroregiunii "Nistru" a vizitat raionul Dubăsari

În cadrul marcării sărbătorilor naţionale „”Ziua Independenţei Republicii Moldova” şi „Limba Noastră”, marţi 25 august, cu o vizită în raionul Dubăsari s-a aflat o delegaţie a Euroregiunii „Nistru”, condusă de preşedintele acesteia dl Serghei Tatuseak (Ucraina) în comun cu partenerii din regiunea Wielkopolska (Polonia) reprezentată de 22 de consilieri şi preşedinţi de regiuni.

Oaspeţii au fost primiţi de conducerea raionului, în persoana dnei Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului, care a făcut o prezentare a situaţiei politice şi social-economică a raionului Dubăsari. În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe probleme legate de unele căi de dezvoltare a relaţiilor de colaborare şi parteneriat, încheierea unui acord de intenţie, apoi un acord de colaborare cu autorităţile publice locale din Ucraina şi Republica Polonia. 

Această întîlnire este un început de promovare a relaţiilor de colaborare, sprijin şi susţinere în calea spre realizarea aspiraţiilor europene a popoarelor noastre. Fapt ce ne va permite să iniţiem şi să realizăm noi proiecte pentru prosperarea localităţilor noastre şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locuitorilor noştri.

Oaspeţii au participat cu mare drag la concertul dedicat marcării sărbătorilor naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” şi „Limba Noastră” prezentat de către orchestra raională de muzică populară „Gheorghe Murga”, conducător artistic Anatol Cojocari şi formaţia „Prietenia”, conducător artistic Andrei Mamulat.

Înainte de plecare delegaţia a depus flori la Monumentul Eroilor căzuţi în conflictul armat din 1992,  inclusiv au ţinut un minut de reculegere în memoria acestora.

Vizualizari: 279 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar