Principala » 2015 » Octombrie » 1 » O zi neobişnuită pentru elevii Liceului Teoretic ,,Vlad Ioviţă”
10:54
O zi neobişnuită pentru elevii Liceului Teoretic ,,Vlad Ioviţă”

Ziua de 30 septembrie, a fost una remarcabilă pentru elevii Liceului Teoretic ,,Vlad Ioviţă” din Cocieri. În această zi, colectivul de profesori le-au pregătit o surpriză, de a sărbători în această zi ,,Ziua elevului”, marcată la nivel internaţional la sfîrşitul lunii septembrie. ,,Această zi am hotărît să fie în ajunul sărbătorii Zilei pedagogului, deoarece vocaţia este strîns legată de educaţia elevilor” ne-a relatat dna Tatiana Roşca director interimar al instituţiei date.

La careul dedicat acestei zile, alături de elevi şi colectivul didactic, au fost dl Grigore POLICINSCHI Preşedintele raionului Dubăsari, dl Nicolae Rozneriţa şeful Centrului Metodic, dl Pinteac Iulian preotul comunei Cocieri, dl Sergiu Oprea primarul comunei Corjova.

Dl Preşedinte a adus sincere felicitări elevilor cu această zi dorindu-le succese la învăţătură şi respect profesorilor pentru această iniţiativă frumoasă. De asemenea, d-lui a venit cu un cadou pentru elevi şi anume un set de mingi ce va contribui la dezvoltarea fizică şi un set de şah şi dame ce va înlesni dezvoltarea intelectuală a fiecăruia.

De asemenea, elevii au primit diplome pentru vestimentaţia şcolară care promovează normele de etică şi estetică, pentru comportamentul exemplar care promovează valorile morale. Cu diplome a fost menţionat şi Consiliul local al tinerilor, pentru implicarea activă, conlucrare, contribuţia adusă la educarea tinerei generaţii şi nu în ultimul rînd, promovarea valorilor general-umane.

Dna Roşca, a menţionat faptul ,,că elevii au fost foarte bucuroşi şi au rămas profund surprinşi de această surpriză, care a fost pregătită fără implicarea lor, care a fost marcată pentru prima dată”.

Cu un cadou muzical în faţa elevilor, a venit absolventul liceului, Isaicul Constantin.

Careul a finisat cu ,,Hora elevului”, care i-a încins în dans  pe toţi de la mic la mare.

Surprizele pregătite de către pedagogi au început chiar de dimineaţă, de ele bucurîndu-se  primii elevi care au păşit pragul şcolii în această zi. Însă e de remarcat faptul că toţi elevii au beneficiat de un şir de surprize, alegîndu-se cu baloane, în care erau ascunse bileţele, cu conţinut plăcut pentru fiecare, ca de exemplu o notă de 10 la disciplină, inimioare de hîrtie şi multe altele. A fost organizat un concurs de desene cu genericul ,,Pace-n lume, pace-n suflet”, unde cîştigătorii primelor III locuri au fost menţionaţi. În această zi reacreaţiile monotone au fost înlocuite cu notele muzicale.

După această frumoasă sărbătoare, dl Grigore POLICINSCHI a avut o întîlnire cu elevii claselor a X-XII şi profesorii, pentru a le asculta ideile, propunerile, sau problemele care stagnează procesul de învăţămînt. Elevii au venit cu propunerea ca să fie organizată şi în continuare Şcoala Tînărului Conducător, care oferă participanţilor oportunitatea de a se dezvolta, de a se cunoaşte mai bine, de a face schimb de experienţă şi idei şi de a promova valorile umane. De asemenea, dna Tatiana Roşca, a adus mulţumiri dlui Preşedinte, pentru susţinerea şi asigurarea procesului de instruire prin deschiderea clasei a X-a de liceu.

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

 

Vizualizari: 420 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar