Principala » 2015 » Septembrie » 14 » Preşedintele raionului într-o vizită de lucru în China
13:23
Preşedintele raionului într-o vizită de lucru în China

Avînd în vedere invitaţia Departamentului pentru Relaţii Externe din China, inclusiv experienţa şi rolul Republicii Populare Chineze în lume ca o ţară ce este aliniată ca una din cele mai dinamic dezvoltate state în domeniul social-economic din lume, Președintele raionului a plecat în deplasare în această ţară. Pe parcursul a 10 zile, autoritățile din China vor informa delegaţia din Republica Moldova despre practicile, instrumentele administrative şi capacităţile autorităților publice centrale şi locale ce sînt realizate de zi cu zi în practicile de modernizare a acestei ţări, atragerea investițiilor, exemplul de implementare şi conlucrare între două sisteme de organizare şi dezvoltare economică - centralizată şi de piaţă, cum reuşesc autoritățile locale să ajusteze bugetele locale cu necesităţile localităţilor şi altele. 
 

În programul vizitei foarte încărcat cu diferite acţiuni, sînt planificate atît întîlniri cu înalți demnitari de stat, conducători locali şi regionali ai Partidului Comunist din China cît şi vizite la întreprinderi şi instituții economice şi sociale din China. Partea Chineză a pregătit pentru delegaţia din Moldova şi un vast program cultural. 

După cum ne-a informat dl Grigore Policinschi, dumnealui așteaptă ca această vizită va servi şi ca o posibilitate pentru conducerea raionului Dubăsari de a face cunoștință cu practicile pozitive chinezeşti de promovare şi stabilire a relaţiilor transfrontaliere cu alte state din regiune, de rezolvare paşnică a unor probleme teritoriale, inclusiv o posibilitate de a informa colegii din China despre particularitățile activității raionului Dubăsari, a ţării noastre Republica Moldova, cît şi posibilele relaţii de colaborare cu unele structuri teritoriale din China, promovând şi imaginea ţării noastre pentru a atrage potenţialii investitori.

"După două zile de vizită, impresiile sînt foarte bune - de parcă ai nimerit în altă lume. Totul aranjat, curat, capitala Chinei - Beijing - un oraș modern, foarte bine aranjat, cu o infrastructură de invidiat şi oameni foarte deschişi, binevoitori. Sînt încă multe de învăţat de la chinezi" - aceasta ne-a declarat președintele raionului Gr. Policinschi prin telefon.

Dorim succese şi reîntoarcere cu rezultate pozitive acasă.

 

Secţia informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

 

Vizualizari: 335 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar