Principala » 2015 » Septembrie » 1 » Primul clopoţel a răsunat azi la LT „Ion Creangă”, s. Coşniţa
15:04
Primul clopoţel a răsunat azi la LT „Ion Creangă”, s. Coşniţa

    “Astăzi, 1 septembrie se marchează tradiţional cu un simbol al începutului de drum în lumea cunoştinţelor, al pornirilor îndrăzneţe spre noi înlănţuiri. Primul sunet vă readuce în sălile de clasă, solicitîndu-vă efort şi insistenţă, încredere în sine şi în succes”, astfel a deschis careul solemn, directorul Liceului Teoretic “Ion Creangă”, dl Tudor Verlan, urîndu-le elevilor să acumuleze lumina înţelepciunii cu sîrguinţă şi răbdare pe parcursul întregului an şcolar.

Dragostea de carte şi începutul unui nou an de şcoală, ne-a adunat la începutul unei luni frumoase de toamnă pentru a ne spune: Bun venit în Lumea Cunoştinţelor!

Întîi septembrie, în fiecare instituţie de învăţămînt din r-nul Dubăsari a răsunat primul clopoţel. Vacanţa s-a finisat, se începe un alt an şcolar, cu noi speranţe, perspective, cu un surplus de energie creatoare şi cu intenţia de a cuceri noi înălţimi. Ziua cunoştinţelor uneşte generaţii, pentru că niciodată nu ne oprim ca să nu învăţăm. Unii păşesc pentru prima dată pragul Liceului Teoretic „Ion Creangă”,  alţii vin să-şi continue drumul cunoştinţelor. 

Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi  care a onorat cu prezenţa sa elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă”, în discursul său a adus sincere felicitări copiilor, părinţilor şi întregului colectiv didactic cu începutul anului de învăţămînt 2015-2016, asigurîndu-i că vor avea o susţinere totală din partea conducerii raionului şi a Direcţiei învăţămînt tineret şi sport din r-ul Dubăsari.
De asemenea, dl Grigore Policinschi, a accentuat că un pas foarte important făcut de instituţia de învăţămînt, este introducerea uniformei şcolare, o imagine importantă a liceului şi ceea ce întăreşte disciplina şi le reaminteşte elevilor care este scopul prezenţei lor în bănci. În şcolile care adoptă uniforma, copiii obţin rezultate mai bune, pentru că întregul sistem educaţional este mai bine organizat şi mai orientat către performanţă. Pe lîngă acestea, dumnealui a cerut elevilor să-şi asume o responsabilitate enormă faţă de studii, de comportamentul pe care îl au în timpul lecţiilor, dar şi în afara lor. “Succese nouă tuturor, anul acesta să ne dea cît mai multe speranţe şi vise realizate”.

Primarul de Coşniţa, dl Alexei Gafeli a urat tuturor succese şi realizări frumoase atît pentru copii şi părinţi cît şi profesorilor în activitatea sa profesională.

După ce au răsunat cuvinte de felicitare din partea invitaţilor pentru elevii din toate clasele, elevii clasei a XII-a au înmînat micuţilor din clasa a I-a primul său Abecedar şi cheiţa succesului, care anul acesta a fost deosebită, coaptă în formă de pîine. Apoi absolvenţii au condus urmaşii în băncile şcolare, loc în care vor învăţa şi vor acumula noi cunoştinţe.

Toate instituţiile de învăţămînt s-au bucurat de prezenţa colaboratorilor Consiliului raional Dubăsari.

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Vizualizari: 401 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar