Principala » 2015 » Ianuarie » 30 » Programul „Ora Poveştilor” la Biblioteca Publică Raională Dubăsari
10:27
Programul „Ora Poveştilor” la Biblioteca Publică Raională Dubăsari

     În luna ianuarie Biblioteca Publică Raională Dubăsari a lansat programul “Ora Poveştilor”, care se desfăşură în fiecare zi de joi a săptămânii în localul bibliotecii. Pe parcursul fiecărei luni sunt derulate desene animate în limba română scrise de acelaşi autor. Acest program este în exclusivitate pentru copiii-preşcolari şi elevii claselor primare. Programul cultivă dragostea pentru carte, formează deprinderi de lectură, dezvoltă imaginaţia spiritului creativ, sentimente vizavi de acţiunile şi faptele personajelor, contribuind la educarea etică, estetică şi intelectuală a copiilor, utilizând povestea ca mijloc pentru dezvoltarea multiculturală a copiilor. În cadrul programului s-a pus accentul pe formarea unor abilităţi de receptare şi comunicare a textului, a priceperii emotive etc.

     Programul Ora poveştilor constituie o formă de activitate, care permite bibliotecarilor să prezinte micilor utilizatori colecţii de cărţi cu basme sau povestiri pentru copii, ajutându-i să-şi dezvolte vocabularul şi imaginaţia.

     Tradiţional, Programul tentează utilizatorii-preşcolari cu diverse forme de activitate cum ar fi: lectură, jocuri, înscenări, vizionări, desene etc.

     Obiectivele programului:

  • Familiarizarea copiilor cu lumea minunată a poveştilor
  • Implicarea şi atragerea copiilor în diverse activităţi cultural-cognitive
  • Promovarea şi valorificarea colecţiilor, a serviciilor şi facilităţilor oferite de bibliotecă

     Luna ianuarie este dedicată autorilor fraţii Grimm, astfel la data de 29 ianuarie copii au vizionat cu mare atenţie povestea „Frumoasa adormită”. După finisarea povestii copii au discutat vizavi de subiectul relatat, identificând cele mai frumoase momente din peripeţiile Aurorei şi prietenii săi mai mici. Ulterior identificând personajele pozitive şi cele negative şi relatând obstacolele care trebuie depăşite şi activităţile întreprinse pentru a depăşi situaţiile negative din subiectul povestii. Astfel de forme de activitate permit copiilor să-şi dezvolte creativitatea şi imaginaţia.

 

Victoria MOŞNEAGA,

şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 357 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar