Principala » 2015 » Ianuarie » 30 » RECOMANDĂRI privind protecţia locuinţei Dumneavoastre
10:34
RECOMANDĂRI privind protecţia locuinţei Dumneavoastre

Nu lăsaţi niciodată cheile de la locuinţa Dvs. sub covoraş, în cutia poştală etc., deoarece răufăcătorii caută în primul rând în aceste locuri.       

Niciodată nu păstraţi cheile de rezervă într-un loc vizibil.

Nu povestiţi nimănui despre sistemul Dvs. de securitate.    

Obişnuiţi fiecare membru al familiei să închidă uşile şi ferestrele, chiar dacă este cineva acasă (în special dacă locuiţi la primul etaj).

Aveţi grijă ca intrarea în bloc si în scară să fie luminata.     

Verificaţi la plecare dacă aţi încuiat bine apartamentul, verificaţi dacă apa, gazul, lumina sunt bine închise, de asemeni uşile, ferestrele şi oberlihturile în mod special la primul şi la ultimul etaj.

Dacă plecaţi undeva la odihnă pentru mai mult timp, transmiteţi lucrurile cele mai de preţ rudelor, sau depozitaţi-le în banca de economii.

Dacă aţi pierdut cheile de la locuinţă, anun­ţaţi imediat pierderea membrilor familiei, asiguraţi prezenţa unuia dintre apropiaţi în casă şi schimbaţi lacătele cît mai repede posibil. Nu se recomandă agăţarea la cheile locuinţei obiecte care ar putea determina stăpânul lor.

Dacă o persoană necunoscută se prezintă ca reprezentant al unui serviciu pe care nu l-aţi solicitat, neindepărtând lănţişorul de la uşă, verificaţii legiti­maţia de serviciu, sunaţi la organizaţia pe care o reprezintă. În caz că vă trezeşte dubii, rugaţi să vină altă dată, solicitaţi informaţii suplimentare de la vecini despre el, telefonaţi la poliţie.

Hoţii de apartamente, cel mai des, verifică prezenţa stăpânilor în casă, sunând la uşă şi punând diferite întrebări. Anunţaţi organele de poliţie despre orice persoană suspectă care se plimbă în bloc sau scot lucruri din casă, încercaţi să memorizaţi semnalmentele lor, numărul automobilului şi transmiteţi această informaţie colaboratorilor de poliţie.

Obişnuiţi copii Dvs. să nu vorbească cu persoa­ne necunoscute şi să nu le dea informaţii detaliate.

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa persoane­lor necunoscute în lipsa Dumneavoastră, iar atunci când sună cineva să nu divulge faptul că sunt sin­guri acasă.

Urmăriţi cu atenţie persoanele cu care prie­tenesc copiii Dumneavostră, învăţaţi-i să fie prudenţi.

După fiecare vizită făcută de către o persoană necunoscută, controlaţi cheile dacă nu prezintă urme de plastilină, ceară, săpun sau orice alt material cu care se poate efectua un mulaj.

Dar cel mai sigur mod de a evita orice pericol, aferent integrităţii personale şi patrimoniului Dvs., este să Vă adresaţi specialiştilor care asigură servicii de pază.

                       Secţia Securitate Publică a Inspectoratului de Poliţie Dubăsari

Vizualizari: 317 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar