Principala » 2015 » Ianuarie » 12 » Revelion 2015 sărbătorit la Casa raională de cultură
12:05
Revelion 2015 sărbătorit la Casa raională de cultură

S-a  mai încheiat un an și sîntem în fața unui nou început. Ceea ce a fost este lăsat uitării iar ceea ce urmează este întîmpinat cu multă speranță și bucurie. Oamenii țin neapărat să sărbătorească trecerea în noul an cu petreceri și numeroase ritualuri.
La data de 31 decembrie 2014,  în incinta Casei raionale de cultură Coșnița proaspăt renovată, frumos dotată și revitalizată  de către Consiliul raional Dubăsari și PNUD  prin programul  ,,Măsuri de promovare a încrederii",  s-a desfășurat  acțiunea cultural-festivă ”Seara de Revelion 2015".   
Atmosfera de sărbătoare  a fost deschisă de către colindătorii Școlii de arte din satul Coșnița și Ansamblul folcloric ”Stejărel” din s. Pîrîta conducător artistic domnul Pisarenco Boris. De asemenea, cu o prestație scenică, dovedind mult talent și cutezanță a venit și Formația artsitică ”Prietenia” conducător artistic Mamulat Andrei, moment care a încins atmosfera în sală. La fel cu un mesaj sonor de felicitare şi urări pentru noul an, s-au manifestat elevii Școlii de arte Onorin Verdeș și Eugen Coica, care au cîntat la pian. 
La această manifestație inevitabil au fost prezenți și cele mai importante personaje de Revelion și anume Moș Crăciun și Alba ca Zăpada care au răsplătit cu daruri, dulciuri și multă veselie pe cei mai talentați, activi, cuminți și merituoși copii care au cîntat numeroase cîntece, colinde, urături, poezii, etc. copiii au fost implicați în diferite jocuri distractive.
Spectatorii prezenți la sărbătoarea mirifică au ascultat muzică life în interpretarea tinerilor talente originare din localitatea Coșnița, Nicoleta Iliin, studentă la Colegiul de muzică ”Ștefan Neaga” or. Chișinău, Artemie Creț, elev al cl a XII-a liceul teoretic ,,Ion Creangă" Coșnița și Sergiu Cibuc, cîntăreț amator de muzică populară care mereu încinge atmosfera cu piese noi și frumoase. 
Aducem sincere mulțumiri conducerii raionului Dubăsari, în persoana d-lui Grigore Policinschi, fără de susținerea căruia concertul nominalizat nu ar fi avut sorț de izbîndă  și nu în ultimul rînd le mulțumim moderatorilor Palai Radu și Iliin Nicoleta, Moș Crăciun-Artemie Creț și Alba ca Zăpada-Țanga Dorina și celor care au contribuit la organizarea Revelionului și tuturor celor care au fost prezenți, au cîntat, au dansat, s-au bucurat de aceasta seară frumoasă de Revelion 2015.

 

Caraiman Diana - Serviciul promovarea politicilor pentru tineret.

 

Vizualizari: 380 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar