Principala » 2015 » Decembrie » 3 » Săptămîna Eco-Energetică
10:26
Săptămîna Eco-Energetică

  Saptaman Eco-Energetica se desfăşura în premiera în perioada 1-4 decembrie 2015 la Chişinău şi va intruni mai multe evenimente, platforme de dezbateri, forumuri dedicate dezvoltării sectorului energiei regenerabile şi promovării eficienţei energetice, anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Stephane Bride în cadrul briefingului de astăzi. Săptămîna va culmina pe 4 decembrie cu Gala Moldova Eco-Energetica, ceremonie de premiere a  celor mai notabile realizări în producerea, transmiterea, distribuirea şi consumul eficient de energie, în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. 
 
„În rezultatul eforturilor de a fi mai eficienţi energetic atît în sectorul public, cat şi în cel privat, dependenţa noastra de importul de resurse energetice s-a redus cu 8% in ultimii cinci ani, pana la 88% din consumul final. Aceste realizari vrem sa le aducem la cunoştinţă tuturor în cadrul Săptămînii Eco-Energetice, să cream platforme unde sa se întîlnească cererea cu oferta, cunoştinţele cu investiţiile, campionii şi entuziaştii”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephan Christophe Bride. 
 
Potrivit lui Mihai Stratan, directorul Agenţiei pentru Eficienţa Energetica, în cadrul Săptămînii Eco-Energetice va fi lansat conceptul de „autonomie energetica locala”, ce presupune o noua paradigma pentru sectorul energetic din Moldova. „Noua abordare, de jos in sus, va permite sa asiguram localităţile cu resurse energetice necesare şi, într-un final, să sporim securitatea energetica a întregii ţari”, a declarat Mihai Stratan. 
 
Potrivit organizatorilor, Saptamana Eco-Energetica reprezintă o evoluţie logica a eforturilor noastre din ultimii ani de a dezvolta piaţa eficienţei energetice şi regenerabilelor. Astfel vor putea fi auziţi toţi cei care au contribuit la dezvoltarea acestor pieţe şi industrii noi, la crearea noilor locuri de muncă.
 
Săptămîna Eco-Energetica este organizată de Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienta Energetica şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeana şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 

 

    Direcţia construcţie, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului
     

Vizualizari: 432 | Adaugat de: DEBF | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar