Principala » 2015 » Noiembrie » 12 » SĂPTĂMÎNA IMM-LOR ÎN CADRUL IP IARD
20:28
SĂPTĂMÎNA IMM-LOR ÎN CADRUL IP IARD

Pe data de 10.11.2015, în incinta IP “Incubatorul de Afaceri Dubăsari” s-a desfăşurat seminarul cu tematica “Managementul riscurilor în afaceri”, formator dna Stihi Ludmila, conf.universitar. Rezidenţii incubatorului, precum şi alţi agenţi economici prezenţi la seminar au fost familiarizaţi cu riscurile ce pot apărea în desfăşurarea activităţii de întreprinzător şi mai ales cum pot fi aceste riscuri depăşite. Totodată , dna Stihi a prezentat cazuri reale de riscuri în business, şi metodele prin care s-au soluţionat constrîngerile.

La data de 11.11.2015 s-a desfăşurat Ziua Uşilor Deschise IP IARD. Elevii liceului teoretic “Ion Creanga” din s.Coşnita, în calitate de viitori potenţiali antreprenori, au vizitat incubatorul pentru a se familiariza cu activitatea instituţiei. Întîlnirea s-a petrecut într-o atmosferă caldă, discuţiile axîndu-se pe informaţii despre oportunitatea tinerilor de a-şi deschide o afacere. Totodată, Dra Chrystal Wilson, Voluntarul de la Corpul Păcii În Moldova, ce activează în cadrul incubatorului de afaceri a prezentat proiecte antreprenoriale, destinate liceenilor, explicînd minuţios condiţiile de participare, beneficiile acestor proiecte , încurajînd tinerii liceeni să profite de şansa de a se înscrie în rîndurile viitorilor cîştigători.

Evenimentele menţionate s-au înscris în seria activităţilor de promovare a antreprenoriatului, organizate la nivel local şi naţional, aliniate campaniei coordonate de Comisia Europeană -„Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii”. Scopul evenimentului a fost informarea IMM-urilor privind măsurile de sprijin oferite de UE şi autorităţile locale, regionale şi naţionale, precum şi recunoaşterea  contribuţiei antreprenorilor la creşterea gradului de bunăstare, la crearea de locuri de muncă, la ameliorarea competitivităţii şi dezvoltarea inovării.

Se aduc mulţumiri tuturor participanţilor pentru atmosfera lucrativă creată.

Vă aşteptam  în incinta IP IARD, dispuşi să Vă oferim informaţiile necesare pentru un start de succes a afacerii DVS.

                   Administrator  IP “IARD”                                    Eugenia Nirca

Vizualizari: 236 | Adaugat de: IPIARD | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar