Principala » 2015 » Noiembrie » 16 » Secția prestații sociale în ședință de lucru.
11:48
Secția prestații sociale în ședință de lucru.

Conform planului de activitate al Direcției asistență socială și protecția familiei Dubăsari la data de 13.11.2015 a fost desfășurată o ședință de lucru împreună cu asistenții sociali comunitari la care au participat și specialiștii din cadrul Secției prestații sociale: Zinaida STASEV, șef Secție și Tatiana IVANOV specialist principal pentru administrarea ajutorului social.

Asistenții sociali au fost informați despre modalitatea acordării ajutorului social și a ajutorului material, actele necesare, cine sunt beneficiarii acestor prestații sociale. Totodată au fost repartizate blanchetele ce conțin cererea pentru acordarea ajutorului social  care au fost finanțate din sursele DASPF.

Au fost examinate mai multe familii cu copii în situații de risc, după care vor fi selectate 10 familii cu dificultăți mai grave pentru a beneficia de prestația de Sprijin familial. Sprijinul familial se acordă pentru a preveni separarea copiilor de familie sau pentru reintegrarea acestora din alte instituții. Ședința pentru acordarea sprijinului familia va avea loc pînă la sfîrșitul lunii curente.

Asistenții sociali comunitari au calificat ca fiind foarte utile asemenea ședințe de lucru, unde putem discuta și soluționa problemele cu care se confruntă pe parcursul activității.

Zinaida STASEV- șef Secție prestații sociale

Vizualizari: 547 | Adaugat de: das | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar