Principala » 2015 » Ianuarie » 23 » Şedinţă cu agenţii economici din s.Cocieri
16:05
Şedinţă cu agenţii economici din s.Cocieri

La data de 21 ianuarie curent, a avut loc întrunirea cu agenţii economici din s Cocieri. În cadrul şedinţei au participat colaboratorii Direcţiei dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere şi Direcţiei Agricultură şi Cadastru, reprezentantul buletinului informativ “ Dubăsărenii”  şi agenţii economici din satul Cocieri. Vizita a avut ca scop familiarizarea cu problemele şi dificultăţile cu care se confruntă agenţii economici în activitatea zilnică, printre principalele abordate au fost cele ce ţin de: prelucrarea terenurilor de după traseu, imposibilitatea trecerii mărfurilor din cauza temperaturilor scăzute şi îngheţarea rîului Nistru, administrarea fiscală dură şi necesitatea atragerilor investiţiilor în raion. Între colaboratorii Consiliului raional şi operatorii economici  a avut loc o discuţie ce a atins mai multe aspecte a desfăşurării afacerii, antreprenorii au obţinut răspunsuri la mai multe întrebări ce prezintă interes pentru ei. Totodată pe parcursul întrunirii, agenţilor economici li s-a adus la cunoştinţă informaţia referitor la  programele  în vigoare anunţate de către Organizaţia pentru Dezvoltarea sectorului întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), printre care : programul GEA (Gestiunea eficientă a afacerii) - este un program destinat antreprenorilor de orice vîrstă ce practică activităţi economice sub orice formă de organizare juridică, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial pentru asigurarea gestionării eficiente a afacerii. Scopul programului este sporirea nivelului de cunoştinţe a agenţilor economici pentru desfăşurarea unei activităţi economice eficiente.
Fondul de Stat de Garantare a Creditelor, garanţia ODIMM este un produs financiar acordat IMM cu suficiente capacităţi de rambursare a unui credit, dar care nu dispun de gaj acceptabil de bancă. Garanţia ODIMM reprezintă asigurarea parţială a angajamentelor agentului economic (solicitant de credit) faţă de instituţia finaciară.
Programul PARE 1+1 - este destinat lucrătorilor migraţi şi/sau rudelor de gradul întâi ai acestora care doresc să investească în lansarea sau/şi dezvoltarea unei afaceri proprii.
PNAET este un program destinat persoanelor tinere, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, care doresc să-şi dezvolte abilităţi antreprenoriale, să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale în domeniul agriculturii sau producerii, creând astfel noi locuri de muncă. ş.a 
     Aceste programe acordă avantaje şi privilegii agenţilor economici cărora le sînt destinate şi au ca scop susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului mic şi mijlociu.

 

Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere

 

Vizualizari: 346 | Adaugat de: DEBF | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar