Principala » 2015 » August » 10 » Seminar de promovare a tehnologiilor noi în agricultură
13:50
Seminar de promovare a tehnologiilor noi în agricultură

Pe data de 6.08.2015, pe lotul demonstrativ pe suprafaţa de 4 hectare, cultivat cu floarea-soarelui, ce aparţine SRL”Levabaciu”, c. Coşniţa s-a petrecut un seminar sub genericul „Ziua Cîmpului 2015”. Seminarul dat a fost organizat de către compania „AMG-Magroselect-Comerţ” şi compania franceză  „Caussade Semences”. La seminar au luat parte nu numai producători agricoli din raionul nostru, ci şi din alte raioane ale Moldovei, inclusiv din regiunea transnistreană. 
  Dl P. Nicolaev a prezentat compania „AMG-Magroselect-Comerţ” cu 5 soiuri de perspectivă de hidrizi moldoveneşti de floarea-soarelui, din care 3 – timpurii şi 2 – semitimpurii. Dl A. Besarab a prezentat compania „Caussade Semences”, deasemenea cu 5 soiuri de hidrizi francezi de floarea-soarelui. Reieşind din prezentările dlor P. Nicolaev şi A. Besarab toate soiurile de hibrizi de floarea-soarelui sînt rezistente la secetă, polenizarea fiind la nivelul a 90-95%, roada constituind între 3,5 şi 5 tone la hectar, în dependenţă de condiţiile climaterice ale unuia sau altui an. 
  Al trei-lea reprezentant a fost dl I. Bureţ de la compania americană „AIRISTA” care propune produsele chimice pentru prelucrarea materialului semincer şi ierbicide, care au o mare importanţă în această cultură. 
  Ultimul punct al acestui seminar a fost petrecerea unei loterii agricole, în rezultatul căreia au fost înmînate diferite cantităţi de material semincer de floarea-soarelui.
   Toţi participanţii la seminar, la sfîrşit, au rămas satisfacuţi.

Bulat Nicolai,
Direcţia agricultură şi cadastru

Vizualizari: 255 | Adaugat de: Directia_Agricultura | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar