Principala » 2015 » Octombrie » 20 » Seminar instructiv-metodologic cu cadrele didactice de sprijin.
10:32
Seminar instructiv-metodologic cu cadrele didactice de sprijin.

Marţi,19 octombrie 2015, ora 09-00 conform planului de activitate al Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică  în parteneriat cu Asociaţia Obştească „ Femeia şi Copilul- Protecţie şi Spirjin a fost organizat seminarul  instructiv-metotdologic  cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile preuniversitare din raion.

 Agenda seminarului a fost vastă incluzînd următoarele aspecte:

  • Metodologia de monitorizare şi evaluare implementării educaţiei incluzive a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale  în învăţămîntul primar şi gimnazial. Moderator Ina Cazacu psiholog AO.” Femeia si Copilul-Protecţie şi Sprijin
  • Modul de organizare a festivalului raional „ Deschide fereastra spre lume – toţi suntem diferiţi” cu participarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din instituţiile preuniversitare,care va avea loc la data de 29.10.2015 în incinta casei raionale de cultură Coşniţa, între orele 10.00-13.00. Moderator  Natalia Pisari 

În cadrul seminarului s-a debrifat metodologia de monitorizare şi evaluare a implementării educaţiei incluzive a copiilor cu CES în toate aspectele sale componente. În primul aspect al metodologiei se specifică autoevaluarea instituţiei, iar în cea de-a  doua - evaluarea externă. Deasemenea au fost analizate anexele ca parte componentă a metodologiei, unde cadrele didactice de sprijin au primit asistenţă metodologică specializată.

           La a doua etapă a seminarului au  fost stabilite toate momentele privind organizarea  şi desfăşurarea festivalului   raional , unde  cadrele didactice de sprijin  au primit o serie de recomandări si propuneri vizavi de progarmul de prezentare  a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

 Natalia Pisari, psihopedagog SAP

Vizualizari: 321 | Adaugat de: Directia_Invatamint | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar