Principala » 2015 » Decembrie » 9 » Servicii Noi de Bibliotecă pentru comunitate
15:14
Servicii Noi de Bibliotecă pentru comunitate

În perioada 07-09 decembrie curent s-a desfăşura trainingul de instruire „Servicii noi de bibliotecă” pentru zece bibliotecari din raionul Dubăsari, care fac parte din reţeau Novateca. Sesiunile teoretice s-aa desfăşurat în cadrul Bibliotecii Publice Raionale iar în cadrul Centrului de Formare Profesională bibliotecarii au avut posibilitatea să utilizeze noile tehnologii informaţionale pentru a realiza planul de activitate a noului serviciu care va fi iniţiat în biblioteci.

Instruirea fost bazată pe mai multe obiective şi anume analiza constructivă adeziderantului şi oportunităţilor de implementare a serviciilor noi de bibliotecă, dezvoltarea strategiilor care vor fi folosite la evaluarea necesităţilor cetăţenilor în servicii de bibliotecă, iniţierea şi dezvoltarea unui nou serviciu de bibliotecă ce ar fi util şi interactiv pentru membrii comunităţii, planificarea procesului de implementare durabilă a serviciului respectiv în biblioteca din comunitate şi atragerea utilizatorilor pentru serviciul iniţiat în cadrul training-ului.

Training-ul a fost a fost alcătuit din mai multe sesiune teoretice şi o sesiune practică unde participanţii au generat idei referitoare la un serviciu pe care îl vor implementa în bibliotecile sale. De asemenea în cadul sesiunii practice bibliotecarii au realizat mesajul de un minut adresat diferitor audienţe, precum şi au abordat importanţa acestui mesaj pentru promovarea eficientă a serviciilor de bibliotecă.

Sesiunile de instruire predate în cadrul trainingului au dezvoltat abilităţi la bibliotecarii din raion să sintetizeze constructiv necesităţile şi oportunităţile de dezvoltare a serviciilor noi de bibliotecă, de asemenea să elaboreze strategii de investigaţie a necesităţilor membrilor comunităţii pentru crearea serviciilor de bibliotecă şi ulterior atragerea utilizatorilor pentru serviciul iniţiat în cadrul trainingului.

 

Victoria Verlan (Moşneaga)

şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 253 | Adaugat de: Biblioteca_publica_raiona | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar